«Πονάει δόντι, κόβει κεφάλι» από την κυρία Κεραμέως – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Δήλωση Γιώργου Μουλκιώτη, Βουλευτή Βοιωτίας & υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

Το πρωτοφανές και απαράδεκτο σχέδιο για περικοπή των προβλεπόμενων αυξήσεων στην ομάδα των συνταξιούχων με συντάξεις λίγο χαμηλότερες από το όριο επιβολής -ή από τα ενδιάμεσα κλιμάκια- της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης προανήγγειλε η κα. Κεραμέως.

Αντί, δηλαδή, η Κυβέρνηση να απαντήσει θετικά στο εύλογο αίτημα των συνταξιούχων και να αποδεχθεί την πρόταση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., όπως την επανέλαβε στη Δ.Ε.Θ. ο Πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης για αναμόρφωση της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης με σταδιακή μείωσή της, ώστε να μην πηγαίνουν χαμένες για τους 600.000 συνταξιούχους οι αναιμικές αυξήσεις που τους δίνονται, η Κυβέρνηση εφαρμόζει το δόγμα «πονάει δόντι, κόψει κεφάλι».

Πρόκειται για την ίδια Κυβέρνηση που υποσχόταν την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (με τις 14 μειώσεις συντάξεων και την κατάργηση του ΕΚΑΣ) και τελικά τον διατηρεί με «επουσιώδεις τροποποιήσεις» και νέες στρεβλώσεις.

Πρόκειται για την ίδια Κυβέρνηση που έχει πολλάκις απορρίψει κατατεθείσες τροπολογίες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη Βουλή των Ελλήνων για μόνιμες αυξήσεις στους συνταξιούχους: με την τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας, την κατάργηση της εισφοράς 6% υπέρ υγειονομικής περίθαλψης επί των επικουρικών συντάξεων, τη σταδιακή μείωση της αντίστοιχης εισφοράς επί των επικουρικών συντάξεων , την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και τις διορθώσεις στις αδικίες που υπάρχουν στις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας.

Πρόκειται για μια Κυβέρνηση που αντιλαμβάνεται τους συνταξιούχους, τις συντάξεις τους και το κράτος πρόνοιας ως βαρίδι της οικονομικής ανάπτυξης. Γι’ αυτό και το υποβαθμίζουν και στη συνέχεια το ξεπουλούν κομμάτι – κομμάτι στον ιδιωτικό τομέα.

Καλούμε την Κυβέρνηση, επιτέλους, δεδομένων και των οικονομικών στοιχείων του ΑΚΑΓΕ, τον οποίο κατά κύριο λόγο έχουν τροφοδοτήσει οι εισφορές των συνταξιούχων, να καταθέσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση δίκαιης αναπροσαρμογής – μείωσης της Ε.Α.Σ. και να μην προκαλέσει κι άλλο το κοινό αίσθημα με τα καμώματά της. 


Πηγή

Leave a Reply