«Έχουμε πρόταση για ένα δίκαιο μοντέλο ανάπτυξης και ο ελληνικός λαός θα μας στηρίξει» – Κίνημα Αλλαγής

Βασικά σημεία συνέντευξής του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, στο ραδιόφωνο του Real FM και τους δημοσιογράφους Σ. Κοτρώτσο και Π. Αμυρά:

Για τις ερχόμενες εκλογές: η κατάσταση είναι περίπλοκη καθώς πολλά μέτωπα της χώρας είναι παράλληλα ανοιχτά, όπως η επιθετικότητα της Τουρκίας και η ακρίβεια. Εμείς δεν ακολουθούμε τη λογική της απαίτησης εκλογών από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης ενός κόμματος, όπως κάνουν άλλες παρατάξεις.  Σε κάθε περίπτωση έχουμε ξεκαθαρίσει πολλές φορές ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις αλλεπάλληλες κρίσεις και έχουμε ζητήσει εκλογές, αλλά ο χρόνος διεξαγωγής τους, εξαρτάται από τον Πρωθυπουργό. Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, φαίνεται, ότι έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο.

Όπως έχει επισημάνει ο Πρόεδρος μας, Ν. Ανδρουλάκης, σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία, όποια πολιτική δύναμη θέλει να μιλήσει μαζί μας, θα το κάνει την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Διαψεύδονται, λοιπόν, όσοι υποτιμούσαν προκλητικά τη εκλογική διαδικασία της πρώτης Κυριακής. Εμείς δεν συζητάμε αν θα συγκυβερνήσουμε με το ένα ή με το άλλο κόμμα, θα πάρουμε εντολή από τον ελληνικό λαό για να εφαρμόσουμε το σοσιαλδημοκρατικό μας πρόγραμμα και πάνω σε αυτή τη βάση θα συζητήσουμε. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η Νέα Δημοκρατία θα κληθούν να συζητήσουν προγραμματικά και να απαντήσουν στο αν συμφωνούν ή όχι με το πρόγραμμά μας γιατί η δική μας πολιτική πρόταση είναι προς το συμφέρον των πολιτών και αυτή θέλουμε να εφαρμόσουμε. 

Τέλος, έχουμε τονίσει ότι δεν θα βοηθήσουμε ούτε τον κ. Τσίπρα, ούτε τον κ. Μητσοτάκη να γίνουν ξανά Πρωθυπουργοί, αν ο λαός δεν τους δώσει αυτοδυναμία. Μπορεί η πολιτική να είναι ζήτημα συμβιβασμών αλλά το ΠΑΣΟΚ έχει συμβιβαστεί παλιότερα σε άσχημες εποχές για τη χώρα, έχει πάρει δύσκολες αποφάσεις, έχει αναλάβει το  πολιτικό κόστος και ο ελληνικός λαός το γνωρίζει καλά αυτό. Το μόνο μας ενδιαφέρον είναι οι πολίτες, δεν θα συμβιβαστούμε με κανέναν άλλον πια.  Σε περίπτωση που δεν τους αρέσει το σοσιαλδημοκρατικό μας πρόγραμμα, μπορούν να συμβιβαστούν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ που άλλωστε μοιάζουν περισσότερο από όσο δείχνουν και να συγκυβερνήσουν. Έτσι κι αλλιώς ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος πρέπει να είναι και πρωθυπουργός, άρα είναι ώρα να ψηφίσει τον κ. Μητσοτάκη. 

Αναφορικά με την πρόταση του κ. Μητσοτάκη στον κ. Βενιζέλο για την επιτροπή σοφών του Συμβουλίου της Ευρώπης: 

Δεν ξέρω τις προθέσεις του κ. Μητσοτάκη, ούτε θέλω να τις σχολιάσω. Το ΠΑΣΟΚ δίνει τη μάχη της πολιτικής αυτονομίας και αυτό στηρίζω. Προχωράμε μπροστά και εστιάζουμε στην παράταξή μας. 

Για τη διαχείριση των επιστρεπτέων προκαταβολών : έχουμε τονίσει ότι η κυβέρνηση έδωσε πολλά χρήματα μέσω επιστρεπτέων προκαταβολών χωρίς να τα κατανείμει δίκαια. Ο ΣΥΡΙΖΑ τότε επέμενε για ακόμα περισσότερα χρήματα. Εμείς ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ζητήσαμε να μοιραστούν τα χρήματα σε όσους τα είχαν πραγματικά ανάγκη, δίνοντας ώθηση στην ανάπτυξης της οικονομίας. Τώρα αποδεικνύεται από τις έρευνες ότι τα χρήματα δεν δόθηκαν με σωστό. Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να διαστρεβλώσει στη λογική του «άσπρου-μαύρου» την ξεκάθαρη παρέμβαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τις επιστρεπτέες προκαταβολές. Όμως εμείς είμαστε ξεκάθαροι και ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι έχουμε μια δίκαιη και διαφορετική πρόταση για την ανάπτυξη και το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και θα μας ψηφίσει για αυτό. 


Πηγή

Leave a Reply