Καταιγιστικές εξελίξεις σε συνδικαλιστικές οργανώσεις τηλεπικοινωνιακού ομίλου

Διαστάσεις καταιγίδας παίρνουν οι καταγγελίες σχετικά με πιθανή νοθεία σε εκλογές ανάδειξης οργάνων συνδικαλιστικής εκπροσώπησης εργαζομένων, μια μόλις εβδομάδα πριν την επίσημη αλλαγή σκυτάλης σε κορυφαίο τηλεπικοινωνιακό οργανισμό.

Οι καταγγελίες από επίσημα συνδικαλιστικά χείλη για απαιτήσεις αλλαγών των αποτελεσμάτων των εκλογών που προκύπτουν αυτόματα από την πλατφόρμα ΖΕΥΣ του ΕΔΥΤΕ φέρνουν στην επιφάνεια ερωτήματα σχετικά με την εμπλοκή πρωτοκλασάτων, συνδικαλιστικών και μη, στελεχών στην υπόθεση. Σοβαρότατα ερωτήματα τίθενται  από εργαζόμενους του τηλεπικοινωνιακού φορέα και για την αναγκαιότητα διορισμού «Διαχειριστή» των εκλογών, ο οποίος φαίνεται ν’ αμείβεται με δεκάδες χιλιάδες ευρώ συνολικά για τη διεξαγωγή των εκλογών μέσω μιας πλατφόρμας που υποτίθεται ότι διατίθεται «δωρεάν» (;) στα εργατικά σωματεία, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των Υπουργείων Εργασίας και Ψηφιακής Πολιτικής. Όπως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι διερωτώνται: “Ποια είναι η αναγκαιότητα διορισμού “διαχειριστή” στις εκλογές συνδικαλιστικών οργανώσεων όπου τα μέλη είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ΤΠΕ και παίζουν την τεχνολογία στα δάχτυλα;”

Πολλά στόματα φαίνεται να ανοίγουν και τα ντοκουμέντα που φτάνουν στη συντακτική μας ομάδα συλλέγονται και επεξεργάζονται με ιδιαίτερη επιμέλεια! Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μας μιλούν για τσουνάμι αγωγών, ασφαλιστικών μέτρων και πιθανότατα μηνύσεων που κατατίθενται τις επόμενες ημέρες, αλλά και για την εμπλοκή εισαγγελέα στην υπόθεση των εκλογών για τουλάχιστο δύο σωματεία.

Εμείς διευκρινίζουμε ότι δεν υιοθετούμε, ούτε ταυτιζόμαστε με τις καταγγελίες. Τις αναδεικνύουμε ως έχουμε υποχρέωση και βάζουμε τα ερωτήματα. Όμως, οφείλουμε να επισημάνουμε σε όλους όσοι εναγωνίως αναζητούν το “βαθύ λαρύγγι”…πρόκειται για πρωτοκλασάτο συνδικαλιστικό στέλεχος του τηλεπικοινωνιακού οργανισμού, για τ’ οποίο οι «κακές γλώσσες» λένε ότι βρίσκεται διαρκώς σε κατάσταση…ευθυμίας…που άθελά του προκάλεσε τις καταγγελίες και τη δική μας έρευνα, καθώς, όπου βρεθεί και όπου σταθεί «κομπάζει» για τις εκλογικές «επιδόσεις» των ψηφοδελτίων και των υποψηφίων που υποστηρίζει (επιδόσεις που σύμωφνα με τις καταγγελίες «κατεγράφησαν» πολύ μετά την εξαγωγή των επίσημων αποτελεσμάτων από το ΖΕΥΣ).

Οι παραπάνω καταγγελίες έχουν φτάσει και στη Διοίκηση του τηλεπικοινωνιακού φορέα, στελέχη του οποίου ναι μεν παρακολουθούν διακριτικά την υπόθεση, φαίνεται όμως  να είναι ενοχλημένα από το γεγονός ότι συζητείται αρνητικά μια εξέλιξη που έμμεσα αφορά και την επιχείρηση, μια μόλις εβδομάδα πριν την αλλαγή σκυτάλης σε διοικητικό επίπεδο.

Η απόλυτη επιβεβαίωση των πληροφοριών του kentroaristera.gr ήρθε λίγες μόλις ώρες μετά το σχετικό δημοσίευμα του περασμένου Σαββάτου 22/6/2024, αφού επιχειρήθηκε «φιλική» παρέμβαση στο έργο μας από κορυφαίο συνδικαλιστικό στέλεχος της χώρας, τ’ οποίο προφανώς παρεξήγησε το ρόλο του και τη φιλόξενη στην αρθρογραφία του ιστοσελίδα μας. Και ενώ εμείς ουδέποτε αποκαλύψαμε την επωνυμία των συνδικαλιστικών φορέων αλλά και του τηλεπικοινωνιακού ομίλου στον οποίο αναφερόμαστε, κάποιοι φαίνεται ν’ αναγνώρισαν τον εαυτό τους στο δημοσίευμα του περασμένου Σαββάτου. Συνεργάτιδά μας που πλέον εργάζεται στο εξωτερικό, δέχθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα ότι επίκεινται αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση, ενώ, στο πλαίσιο μιας «φιλικής» πάντα συζήτησης, επιχειρήθηκε ν’ αντληθούν περισσότερες πληροφορίες για το αποδεικτικό υλικό που εμείς συλλέγουμε και έχουμε στην κατοχή μας.

Συνιστούμε ψυχραιμία σε καθέναν και καθεμιά που αναγνωρίζει τον εαυτό του/της στις καταγγελίες που αναδεικνύουμε.

Η συντακτική μας ομάδα δεν υπόκειται σε λογοκρισία, ούτε υποκύπτει σε κάθε τύπου «προειδοποιήσεις», έστω κι αν αυτές διαβιβάζονται…μέσω «φιλικά διακείμενων» στην ιστοσελίδα μας προσώπων.

Leave a Reply