«Αλαζόνας δεν είναι ένας αρχηγός κόμματος που ξεδιπλώνει το πρόγραμμά του για το μέλλον του τόπου, αλλά ένας πρωθυπουργός που λέει πως δεν φταίει ποτέ»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του τηλεοπτικού σταθμού Action24 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Αννα Λιβαθηνού ήταν σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Σχολιάζοντας για τη συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στην ΕΡΤ, ο Δ. Μάντζος έκανε λόγο για «επανάληψη και εμπέδωση όλων των θέσεων που τους τελευταίους μήνες έχουμε διατυπώσει στο δημόσιο λόγο. Είναι οι δικές μας απόψεις, όχι μόνο για τις εκλογές, αλλά για το μέλλον της χώρας. Όλες οι κρίσεις, με κορωνίδα το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, έρχονται να υπογραμμίσουν την ανάγκη για μία αλλαγή πολιτικών και πολιτικού παραδείγματος».

Ερωτηθείς για τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εκτίμησε ότι «μία συζήτηση με ερωτήματα όπως “γιατί το ΠΑΣΟΚ το λέει αυτό;” είναι προκλητική και προσβλητική για τους πολίτες. Είναι η αντιστροφή της συνταγματικής μηχανικής. Δεν θα έρθει κανένα πολιτικό κόμμα να πει στους πολίτες τι θα κάνουν. Θα έρθουν οι πολίτες να πουν στα πολιτικά κόμματα τι θα κάνουν..

Είναι… συγκινητικό πώς συμφωνούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε μία ερμηνεία του Συντάγματος την οποία έκανε ο κ. Μητσοτάκης προχθές, υποδυόμενος τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, ότι στις εκλογές ψηφίζουμε πρωθυπουργό και, άμα βγει και καμιά Βουλή που τον στηρίζει, είμαστε εντάξει. Όχι, δεν είναι έτσι. Ψηφίζουμε Βουλή που θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

Εμείς λέμε ως κόμμα τι θέλουμε να συμβεί στη χώρα μας. Θέλουμε τα δύο μοντέλα εξουσίας που απέτυχαν να αποδοκιμαστούν στην κάλπη. Τόσο η “Κυβέρνηση του κολλητού” με τις επιθέσεις στις ανεξάρτητες αρχές και τη Δικαιοσύνη, με την αβελτηρία, την αναποτελεσματικότητα, την αδιαφάνεια, όσο και η “Κυβέρνηση του ανιψιού”, με την παραβίαση του κράτους δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με την αδιαφάνεια, τη άρνηση λογοδοσίας, την ευνοιοκρατία και την κομματοκρατία στο δημόσιο και στη διαχείριση των ευρωπαϊκών και των εθνικών πόρων. Διότι εμείς πρεσβεύουμε ένα άλλο πολιτικό ήθος και ένα άλλο πολιτικό παράδειγμα».

«Τα κόμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να φτάσουν όσο πίσω θέλουν την πολιτική ανάλυση για να σωθούν. Κάθε πολιτική δύναμη θα αναμετρηθεί με το ύψος της ευθύνης της σε αυτές τις εκλογές. Είναι κρίσιμο ειδικά μετά την τραγωδία των Τεμπών και τον θυμό που υπάρχει εκεί έξω, όλο αυτό το συναίσθημα να μην κεφαλαιοποιηθεί σε ακραίες ψήφους και μηδενισμό, αλλά να πάει σε θετικά κανάλια ανατροπής. Και αυτό θέλουμε εμείς να είμαστε. Μια θετική δύναμη ανατροπής των αδιεξόδων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη στην πιθανότητα συνεργασίας με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο Δημήτρης Μάντζος σημείωσε ότι «η προοδευτικότητα μίας διακυβέρνησης δεν αποδεικνύεται από τις ετικέτες που τα κόμματα επιλέγουν για τους εαυτούς τους, αλλά από τις πολιτικές. Πολιτικές οι οποίες έχουν παίξει στα ζάρια την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, τη νομισματική μας πολιτική και το καλό αυτού του τόπου, δεν είναι προοδευτικές».

«Το ισχυρό διψήφιο ποσοστό δεν είναι φετίχ ούτε καπρίτσιο. Είναι εγγύηση. Αν δεν το πάρεις, δεν έχεις και την εντολή να επιβάλεις τις πολιτικές τις οποίες εσύ πρεσβεύεις», ξεκαθάρισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Απευθυνόμενος, στη συνέχεια στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, που έκανε λόγο για «κάψιμο» της πρώτης εκλογικής διαδικασίας, ο κ. Μάντζος έκανε λόγο για «κυνισμό της ΝΔ. Και το λέω εγώ ως εκπρόσωπος ενός κόμματος που δεν ψήφισε αυτό το εκλογικό σύστημα. Το σεβόμαστε, όμως, και περιμένουμε από τους πολίτες να μας πουν αν και μέσα από αυτό το σύστημα μπορούν να διαμορφωθούν οι συσχετισμοί».

Με αφορμή, τέλος, τον χαρακτηρισμό του υπουργού ως αλαζόνα για τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο Δημήτρης Μάντζος ανέφερε: «Είναι αλαζόνας ο αρχηγός ενός κόμματος που ξεδιπλώνει την ατζέντα και το πρόγραμμά του; Την αλαζονεία την επιστρέφω στη ΝΔ και σε έναν πρωθυπουργό ο οποίος εμφανίστηκε ότι δεν φταίει για τίποτα, ενώ φταίνε οι γύρω-τριγύρω. Ας αλλάξουν μέχρι και οι υπουργοί και η κυβέρνηση, όχι ο Κυβερνήτης.

Είναι ένας αλαζόνας πρωθυπουργός ο οποίος, όταν αναφέρθηκε στον αρχηγό του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος, μίλησε για κάποιες συναντήσεις τις οποίες εκείνος θυμάται ως προσκλήσεις και δεν βρήκε μισή κουβέντα να πει για τις υποκλοπές που έχουν συμβεί εις βάρος αυτού του ανθρώπου από την ΕΥΠ της οποίας ο ίδιος προΐσταται.

Έχω βρει, μάλιστα, τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, την επομένη της εκλογής του κ. Ανδρουλάκη, που λέει “όχι, δεν έχει κανονιστεί κάποιο ραντεβού. Δεν υπάρχει προγραμματισμένο ραντεβού σήμερα που μιλάμε”.

Ειδικά για το τηλεφώνημα, επειδή δεν θυμόμαστε ακριβώς τι του είπε, δεν βρίσκετε από το καταγραφικό της ΕΥΠ το αρχείο, να το βγάλετε, να δούμε τι είπαν, να είμαστε καθαροί; Υπάρχουν πρακτικά, υπάρχουν λύσεις και τις έχετε στα χέρια σας» κατέληξε ο Δ. Μάντζος.


Πηγή

Leave a Reply