«Εταιρεία “φάντασμα” με απευθείας ανάθεση από την ΔΥΠΑ»

«Εταιρεία “φάντασμα” με απευθείας ανάθεση από την ΔΥΠΑ»

Ο Γιώργος Μουλκιώτης Βουλευτής Βοιωτίας και υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και η Βουλευτής Ευβοιας Κατερινα Καζιάνη, υπεύθυνη Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με Κοινοβουλευτική Παρέμβαση- Ερώτηση απευθυνόμενη στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, επισημαινουν  τις καταγγελίες του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΑΕΔ (ΠΑ.Σ.ΥΠ.Ο.), συμφωνα με τις οποίες η Δ.ΥΠ,Α, αποφάσισε (απόφαση 504001/23-04-2024) την απευθείας ανάθεση στην  SYN INTERNATIONAL Ι.Κ.Ε. με διακριτικό τίτλο “SYN INTERNATIONAL” (ΑΦΜ 802042885) για την υλοποίηση της προμήθειας – υπηρεσίας για την «Καμπάνια ενημέρωσης κοινού σε περιφερειακά τηλεοπτικά μέσα για ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ», πιθανής συνολικής δαπάνης ύψους €33.790,00 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Όπως καταγγέλλεται, η εταιρεία αυτή συστάθηκε τον Φεβρουάριο του 2023 και δεν κατείχε ούτε ιστοσελίδα, ούτε καν κάποιο λογαριασμό σε κοινωνικά δίκτυα (προκειμένου να κάνει γνωστή την ύπαρξή της και να διαφημίσει τις υπηρεσίες της!), αν και ως δραστηριότητες και σκοπούς είχε μεταξύ άλλων τις υπηρεσίες σχεδιασμού και εφαρμογών, με κύριο ΚΑΔ τον 62.01.11, δηλαδή τις υπηρεσίες σχεδιασμού και ανάπτυξης τεχνολογιών της πληροφορίας για εφαρμογές.

Σύμφωνα , μάλιστα, με σημερινό δημοσίευμα (16/5, «Η Εφημερίδα των Συντακτών»), στην ΕΡΓΑΝΗ μέχρι πρότινος εμφανιζόταν σε αυτή την εταιρεία μόνο ένας εργαζόμενος και μόλις μετά την ανωτέρω ανάθεση προστέθηκαν άλλοι τρεις εργαζόμενοι, ενώ το έργο της εταιρείας κατά το διάστημα της λειτουργίας της είναι ανύπαρκτο.

Κατόπιν αυτών οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής, ερωτούν την αρμόδια Υπουργό:

1.   Ποια ήταν τα κριτήρια επιλογής της συγκεκριμένης εταιρείας, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν δημοσιευμένα κάποια στοιχεία που να τεκμηριώνουν την καταλληλόλητά της όπως ενεργές ή μη ενεργές συμβάσεις για έργα του Δημοσίου, συνεργασίες με ιδιωτικές εταιρείες κ.ά; (να κατατεθούν τα σχετικά πρακτικά της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΔΥΠΑ)

2.   Δεδομένης της ανεπάρκειας έργου κατά το διάστημα λειτουργίας της ανωτέρω εταιρείας και της μη διαφήμισής της, πώς έγινε γνωστή στη Διοίκηση της ΔΥΠΑ και ποιοι εισηγήθηκαν την απευθείας ανάθεση; (να κατατεθούν τα πρακτικά της σχετικής συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΔΥΠΑ).

3.   Ποιο είναι το συνολικό ποσό των απευθείας αναθέσεων της ΔΥΠΑ ανά έτος κατά τα έτη 2019-2024; (να κατατεθούν τα στοιχεία ανά έτος και ανά εταιρεία καθώς και οι αποφάσεις των απευθείας αναθέσεων).


Πηγή

Leave a Reply