«Ο αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα του ελληνικού λαού και της κοινωνίας. Μια κυβέρνηση που έχει αποτύχει, που δεν έχει κάτι άλλο να δώσει»

Στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίραστοι» με τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα παραχώρησε συνέντευξη ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς. 

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικού Κέντρου, ο Εκπρόσωπος Τύπου δήλωσε ότι «ήταν μία πολύ εποικοδομητική διαδικασία. Έγινε μια πολιτική συζήτηση γύρω από δράσεις, πρωτοβουλίες και καμπάνιες». 

Παράλληλα, τόνισε ότι «ο αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα του ελληνικού λαού και της κοινωνίας, και είναι προφανώς και μια κυβέρνηση, η οποία έχει αποτύχει, δεν μπορεί να δώσει κάτι άλλο, έχει κουραστεί και έχει κουράσει. Μια τεχνητή συντήρηση ενός προεκλογικού κλίματος δεν ευνοεί κανέναν. Νομίζω έγινε αντιληπτό, γι’ αυτό και χθες δεν είχαμε καμία αναφορά σε αυτά. Είμαι σίγουρος ότι και ο κ. Δούκας και η κα Διαμαντοπούλου, όλοι οι υποψήφιοι και όλο το πολιτικό δυναμικό θα είναι μαζί με τον Νίκο Ανδρουλάκη στην πρώτη γραμμή». 

Ο κ. Τσουκαλάς επισήμανε ότι οι πρωτοβουλίες που ελήφθησαν «διασφαλίζουν ακριβώς την υλοποίηση του μηνύματος των εκλογών, το οποίο είναι η ενσωμάτωση όλων των προσώπων και όλων των απόψεων. Από το αποτέλεσμα των εκλογών φάνηκε ότι ήρθε να ψηφίσει κόσμος που τα προηγούμενα χρόνια ψήφιζε Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς θέλουμε να επανέλθει η δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, στα πραγματικά εκλογικά, κοινωνικά και πολιτικά όριά του, από την αριστερά έως το φιλελεύθερο κέντρο». 

Κατόπιν, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της κοινωνικής διείσδυσης του ΠΑΣΟΚ «στον κόσμο της εργασίας, στους μικρομεσαίους, τους αγρότες, τους νέους, οι οποίοι είναι σήμερα αποκλεισμένοι από πάρα πολλές παραγωγικές δυνατότητες. Είμαστε το κόμμα που τους εκπροσωπεί και θέλουμε να προσφέρουμε άμεσα μία προοδευτική κυβερνητική λύση σε αυτόν τον κόσμο». 

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε στις τελευταίες δημοσκοπήσεις σημειώνοντας ότι «είναι η πρώτη φορά που φαίνεται πως η κατάσταση για τη Νέα Δημοκρατία να είναι μη αναστρέψιμη. Το 55% θεωρεί αποτυχημένη την κυβέρνηση και επιπλέον ένα 25% λέει ότι δεν πηγαίνουν τα πράγματα καλά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει άμεσα να έχουμε επεξεργασμένες πολιτικές και να προσφέρουμε μία λύση προοδευτική, δυναμική, οραματική. Είναι αντιληπτό από όλους ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Θα δώσουμε μία μάχη να οργανωθούμε όσο μπορούμε καλύτερα και να ετοιμαστούμε για να υπάρχει εναλλακτική πρόταση στις εκλογές». 

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «για πρώτη φορά οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η διαφορά Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ είναι κάτω από 10 μονάδες. Πρόκειται για μία άλλη διάρθρωση και αποτύπωση της εκλογικής απεικόνισης. Έχουμε μια μικρή διαφορά και μία μη αναστρέψιμη ζημιά στη Νέα Δημοκρατία, η οποία φαίνεται από την εσωτερική της κρίση. Ακούμε για “παλικάρια της φακής”, για ανθρώπους που υπονομεύουν τον Πρωθυπουργό. Συνεχώς γίνονται ερωτήσεις από κυβερνητικούς βουλευτές για κοινωνικά θέματα, όπως τα κόκκινα δάνεια, η φαρμακευτική δαπάνη και το ΕΚΑΣ. Το εσωτερικό πρόβλημα γίνεται αντιληπτό και από την ονοματολογία των υποψηφίων Προέδρων της Δημοκρατίας, που αποτελεί άλλη μία εσωτερική συζήτηση». 

«Θεωρώ ότι πρέπει να κινηθούμε σε 2 άξονες: μεγάλες κοινωνικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, για να μπορέσουμε να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας» συμπλήρωσε. 

Τέλος, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής περιέγραψε το πλαίσιο των επόμενων βημάτων για την ανασυγκρότηση της παράταξης σημειώνοντας ότι «άμεσα θα δείτε μία σειρά από καμπάνιες σε πάρα πολλά ζητήματα. Θα προχωρήσουμε και σε πολιτικό συνέδριο με ένα ευρύ προσκλητήριο σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες».


Πηγή

Leave a Reply