Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για την πολιτική κατάσταση

Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για την πολιτική κατάσταση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ

 

Στην πρόθεση ψήφου

Νέα Δημοκρατία 24%,

ΠΑΣΟΚ 13%

ΣΥΡΙΖΑ 10%, 

ΚΚΕ 8%, 

Ελληνική Λύση 7,5%,

Πλεύση Ελευθερίας 4%,

Νίκη 3,5%

Φωνή Λογικής 3,5%,

Μερα25 2,5%,

Νέα Αριστερά 1,5%

 

Στην εκτίμηση ψήφου

Νέα Δημοκρατία 30%,

ΠΑΣΟΚ 16%

ΣΥΡΙΖΑ 12,5%, 

ΚΚΕ 9,5%, 

Ελληνική Λύση 9%,

Πλεύση Ελευθερίας 5%,

Νίκη 4,5%

Φωνή Λογικής 4,5%,

Μερα25 3%,

Νέα Αριστερά 2%

 

 

 

 

Εκλογές ΠΑΣΟΚ

Σε ότι αφορά στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, τέθηκε το ερώτημα ποιον θα προτιμούσαν να εκλεγεί πρόεδρος. Τα αποτελέσματα διαφέρουν αρκετά:

Ανάμεσα σε εκείνους που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εθνικές εκλογές, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 31%, έχοντας εννέα μονάδες προβάδισμα από τον Χάρη Δούκα (22%). Τρίτη είναι η Άννα Διαμαντοπούλου (16%) και τέταρτος ο Παύλος Γερουλάνος (15%).

Όταν το ίδιο ερώτημα τέθηκε ανάμεσα σε εκείνους που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, ο Νίκος Ανδρουλάκης διατήρησε την πρωτιά (31%), αλλά στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Άννα Διαμαντοπούλου (20%), μπροστά από τον Χάρη Δούκα (17%) και τον Παύλο Γερουλάνο (15%).

Σε αυτούς που λένε ότι θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, προκύπτει «ντέρμπι» ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη (26%) και τον Χάρη Δούκα (25%), ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου συγκεντρώνει 18% και ακολουθεί ο Παύλος Γερουλάνος με 17%.

Τέλος, ανάμεσα σε αυτούς που δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν στις εσωκομματικές κάλπες του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει το 27%, ενώ το «ντέρμπι» είναι στη δεύτερη θέση, καθώς τόσο η Άννα Διαμαντοπούλου όσο και ο Χάρης Δούκας συγκεντρώνουν από 22%. Ο Παύλος Γερουλάνος είναι στην τέταρτη θέση με 16%


Πηγή

Leave a Reply