Ο Σάμπυ Μιωνή κατέθεσε νέα στοιχεία για δόλια στοχοποίησή του

Της Ιωάννας Μάνδρου

Νέα στοιχεία για την ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου στοχοποίησης του ιδίου αλλά και του δικηγόρου του Σταύρου Παπασταύρου κατέθεσε για δεύτερη ημέρα στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή.

Ο κ. Μιωνή, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε και σε συνομιλία με γνωστό δικηγόρο, ο οποίος διατηρούσε καλές σχέσεις με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φέρεται να του επιβεβαίωσε το σχέδιο στοχοποίησης του ιδίου και του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου, από τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο μάρτυρας, που εξετάστηκε επί πολλές ώρες από την ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, κατονόμασε ως “κεντρικό πρόσωπο της εκβίασης” τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και προσκόμισε νέα στοιχεία για τον ρόλο των εισαγγελέων Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των συνεργατών της, ενώ στο κάδρο των ευθυνών έθεσε και τους δημοσιογράφους που έχουν παραπεμφθεί με απόφαση της Βουλής ως συμμέτοχοι του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο κ. Μιωνή, βασικός μάρτυρας κατηγορίας για τη δεύτερη δικογραφία ( εκτός από εκείνη της Novartis) που εστάλη με απόφαση της Βουλής σε δικαστική έρευνα για τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τυχόν συμμετόχους του, κατέθεσε νέα στοιχεία, σύμφωνα με πληροφορίες, που ισχυροποιούν τις καταγγελίες του περί δόλιας στοχοποίησης του, αλλά και του δικηγόρου του Σταύρου Παπασταύρου, λόγω της πολιτικής του τοποθέτησης στη Νέα Δημοκρατία και των σχέσεων του με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη.

Ο κ. Μιωνή πρόσθεσε, ότι η ομάδα που είχε στοχοποιήσει τον ίδιο, σκοπό είχε την αποκόμιση χρημάτων, ενώ παράλληλα “πουλούσε” στην τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική εμπλοκή του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου λόγω των πολιτικών σχέσεων με τη Νέα Δημοκρατία και συγκεκριμένα πρόσωπα. Οι ανακρίσεις με τη διαδικασία του Ειδικού Δικαστηρίου για τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα αναμένεται να κριθεί το μείζονος σημασίας θέμα πως θα καταθέσουν, αν θα καταθέσουν, οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Πρόκειται για δύο μάρτυρες που έχουν ως τώρα εξεταστεί υπό καθεστώς προστασίας, ανωνύμως, και στις καταγγελίες του βασίστηκε η ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών χωρίς να επιβεβαιωθούν από άλλα στοιχεία.


Πηγή

Leave a Reply