«Πρωτοφανής αδιαφορία της Κυβέρνησης στα ζητήματα καθημερινότητας»

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και τους δημοσιογράφους Νικήτα Κορωνάκη και Βελίκα Καραβάλτσιου παραχώρησε συνέντευξη ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες δηλώσεις του Πρωθυπουργού για το ζήτημα της ακρίβειας, ο κ. Γλαβίνας σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε “προσεχώς καλύτερα”. Δυστυχώς, είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, με έναν Πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της ακρίβειας, δίνοντας διαρκώς υποσχέσεις ότι οι τιμές θα βελτιωθούν άμεσα χωρίς όμως αυτό να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η κυβέρνηση προφανώς έχει αποτύχει και δεν μπορεί να βρει λύσεις στο μείζον αυτό ζήτημα».

Αναφερόμενος στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Γλαβίνας τόνισε πως «προτείνουμε κάτι συγκεκριμένο, όπως είναι η Ενιαία Αρχή Καταναλωτών, η οποία θα ελέγχει, θα ρυθμίζει και θα βάζει κανόνες στην αγορά, όπου σήμερα κυριαρχούν ολιγοπωλιακές δομές, αυξάνοντας κατά συνέπεια το κόστος των προϊόντων και των υπηρεσιών για τον καταναλωτή. Παράλληλα, ζητούμε τη μείωση του ΦΠΑ, ένα μέτρο που μπορεί να εφαρμοστεί και να έχει άμεσο όφελος για τους καταναλωτές. Η κυβέρνηση, δυστυχώς, έχει δείξει μια πρωτοφανή αδιαφορία σε όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας που απασχολούν τους πολίτες, όπως είναι η ακρίβεια, η υγεία και η στέγαση, μεταξύ άλλων».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κάλεσε την κυβέρνηση να μεριμνήσει για τους δημόσιους λειτουργούς, όπως είναι οι δάσκαλοι, οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες, που υπηρετούν σε περιοχές με τουριστικό ενδιαφέρον και αναζητούν στέγη. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Γλαβίνας ανέδειξε την ανάρτηση ενός δασκάλου «ο οποίος δεν μπορεί να βρει σπίτι γιατί αδυνατεί να καλύψει το κόστος του ενοικίου με βάση το μισθό του».

Ο κ. Γλαβίνας επέκρινε την κυβέρνηση για τα αντανακλαστικά που έχει δείξει στο κομμάτι της πρόληψης, επισημαίνοντας ότι «έρχεται εκ των υστέρων και εφόσον υπάρχει ήδη ένα πρόβλημα να το αντιμετωπίσει με κάποια μπαλώματα. Αυτό έκανε στην υγεία, την ακρίβεια, τη στέγαση, τη διαχείριση περιβαλλοντικών κρίσεων και των υδάτινων πόρων».

Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να αμφισβητεί ανεξάρτητες αρχές ή φορείς, όπως είναι το ΚΕΠΕ και το Αστεροσκοπείο καθώς και μέσα ενημέρωσης, -εγχώρια και διεθνή- όπως το Politico, όταν της ασκούν κριτική.


Πηγή

Leave a Reply