«Ψήφος νίκης στο ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής για να υπάρχει ισχυρή και σοβαρή απάντηση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία» – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Καλεσμένος στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97,8 και την πρωινή ενημερωτική εκπομπή των δημοσιογράφων Τέρενς Κουίκ και Έρης Πανάγου βρέθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

Με αφορμή το συνέδριο «ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ 2024 – ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ» που υλοποιήθηκε σήμερα στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο κ. Γλαβίνας ανάφερε πως «το δημογραφικό είναι ένα εθνικό ζήτημα και μέσα από μία τέτοια ματιά πρέπει να το δούμε και να συμβάλλουμε όλα τα κόμματα στην επίλυσή του. Εμείς δεχτήκαμε τις προσκλήσεις και συμβάλλουμε προς την κατεύθυνση αυτή. Είναι γνωστό ότι το δημογραφικό είναι η βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια του ελληνικού κράτους. Πρόκειται για ένα θέμα ζωτικής σημασίας καθώς αγγίζει τομείς όπως η οικονομία, το ασφαλιστικό και η εθνική ασφάλεια ασφαλώς. Διαβάζουμε διαρκώς συγκρίσεις μεταξύ των πληθυσμών της Ελλάδας, της Τουρκίας και άλλων χωρών. Έχει καταστεί ξεκάθαρο πως το δημογραφικό πρέπει να το δούμε με εθνική ματιά και όχι με κομματικά κριτήρια.

Σίγουρα όμως είναι αναγκαίο να κατατεθούν προτάσεις. Αυτό που πρέπει να ακουστεί είναι πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής από πολύ νωρίς στην θητεία του έβαλε το ζήτημα σε προτεραιότητα στη δημόσια συζήτηση όπως επίσης ότι και επί προεδρίας της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά είχε κατατεθεί το 2017 πρόταση σύστασης διακομματικής επιτροπής για το δημογραφικό. Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις όπως τα προγράμματα κοινωνικής κατοικίας, φοροαπαλλαγές για τις οικογένειες με παιδιά κα. Η πρότασή μας για το επίδομα μητρότητας σε γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες εισακούστηκε μετά από 1,5 χρόνο».

Στην συνέχεια, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κλήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ, σχολίασε ότι

«Ο κ. Κασσελάκης μπορεί να δηλώνει ότι θέλει φλερτάρει με στελέχη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αλλά από εμάς δεν υπάρχει καμία τέτοια διάθεση. Τα τελευταία χρόνια πολλοί έχουν προσπαθήσει να μιμηθούν τον Ανδρέα Παπανδρέου, να προσεγγίσουν την προσωπικότητα και το πολιτικό αποτύπωμα που άφησε. Μέχρι και τον κ. Βελόπουλο ακούμε να λέει ότι είναι «ανδρεοπαπανδρεϊκός». Αυτή η αναφορά λοιπόν από πλευράς του κ. Κασσελάκη δεν μπορεί να έχει καμία ανταπόκριση γιατί είναι εύκολο να αναφέρεσαι στον Ανδρέα Παπανδρέου αλλά οφείλεις να το αποδεικνύεις στην πράξη. Εδώ δεν υπάρχει συνέπεια λόγων και έργων».

«Ο κ. Κασσελάκης νιώθει μια μοναξιά στο χώρο της κεντροαριστεράς. Δεν νιώθει κομμάτι αυτής της πολιτικής οικογένειας, των αρχών και αξιών που αυτή διαχρονικά πρεσβεύει. Δεν μπορεί κάποιος να υποστηρίζει πως ανήκει στο χώρο της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας όταν με τις αναφορές και την στάση ζωής που επιδεικνύει, έρχεται σε αναντιστοιχία με τις αρχές του προοδευτικού πολιτικού χώρου. Δεν μπορεί να αντιδρά όταν 15 μέρες πριν τις ευρωεκλογές του ζητείται το πόθεν έσχες ενώ παράλληλα δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αναφορές σε ζητήματα όπως η υγεία, η κοινωνική πρόνοια, η παιδεία, το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο, για τους πυλώνες δηλαδή της κεντροαριστεράς.» τόνισε ο κ. Γλαβίνας.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του και κληθείς να σχολιάσει την επιστολή του Πρωθυπουργού στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής εξήγησε πως «η διαφορά στις τιμές μεταξύ της Ελλάδας και των υπολοίπων χωρών της Ευρώπης δεν είναι κάτι που συμβαίνει τώρα, είναι ένα φαινόμενο που ακολουθεί εδώ και χρόνια την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Γιατί ο κ. Μητσοτάκης επίλεξε να στείλει τώρα επιστολή στην κα. Φον ντερ Λάιεν; Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη. Είναι όμως; Γιατί στην Ελλάδα όλα είναι πιο ακριβά απ’ ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη; Η απάντηση των συνεργατών της κας Φον ντερ Λάιεν ότι θα συζητήσουμε το ζήτημα εν ευθέτω χρόνο είναι ικανοποιητική; Η ακρίβεια δεν καταπολεμάται με επιστολές, αλλά, όπως προτείνει ο κ. Γιώτης Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών, με άμεση μείωση του ΦΠΑ που αν την προστατεύσεις μπορεί να έχει άμεσο αποτέλεσμα στον καταναλωτή, με ισχυρά πρόστιμα και με μία ενιαία αρχή καταναλωτών, η οποία θα εφαρμόσει πολύ αυστηρές πολιτικές ελέγχου της αγοράς. Η κοινωνία και το καταναλωτικό κίνημα μπορούν να έχουν ισχυρή παρουσία και με το εργαλείο του μποϊκοτάζ να πιέσουν τις εταιρείες να μειώσουν τις τιμές».

Αναφορικά με τις φοιτητικές εκλογές και εκείνες του ΤΕΕ, οι οποίες έλαβαν χώρα τις προηγούμενες ημέρες, ο κ. Γλαβίνας είπε πως «την Κυριακή είχαμε τις εκλογές του ΤΕΕ σε πανελλαδική κάλπη. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πέτυχε σχεδόν 20% σ’ έναν πολύ σημαντικό επιστημονικό χώρο. Η ΠΑΣΠ, η φοιτητική παράταξη η οποία πρόσκειται και ακουμπά στις αρχές του κόμματος μας, σημείωσε χθες πολύ καλά αποτελέσματα και επανεμφανίστηκε μετά από πολλά χρόνια ανομβρίας σε πολλές σχολές της χώρας. Το ερώτημα που ανακύπτει δεν είναι εάν το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει παρουσία σε αυτούς τους κοινωνικούς χώρους. Το ερώτημα είναι, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπάρχει πουθενά; Έγραψε κάποια ποσοστά; Απ’ όσο γνωρίζω στο ΤΕΕ κινήθηκε στο 5% και στα πανεπιστήμια δεν υπήρχε καν.

Άρα το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι ο κορμός και η μεγάλη δύναμη στο χώρο της κεντροαριστεράς. Από τους πολίτες ζητούμε την στήριξή τους ώστε να οικοδομήσουμε μία ισχυρή προοδευτική απάντηση απέναντι στην ΝΔ. Θέλουμε να είμαστε νικητές σε αυτές τις ευρωεκλογές με αύξηση των ποσοστών μας, και φυσικά αυτό να συνοδευτεί από τη δεύτερη θέση ώστε πολύ σύντομα η χώρα να αποκτήσει ισχυρή και σοβαρή αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Η ψήφος αυτή θα έχει ισχυρό αποτύπωμα και στην Ευρώπη διότι η σημερινή κυβέρνηση απομακρύνει τη χώρα από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, στο κράτος δικαίου, στην ακρίβεια, στην υγεία και την παιδεία. Εμείς θέλουμε την Ελλάδα κοντά στην Ευρώπη. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής την επόμενη μέρα με το θετικό αποτέλεσμα που θα φέρει θα δημιουργήσει αυτές τις προϋποθέσεις».


Πηγή

Leave a Reply