Στέφανος Κασσελάκης: «Θα σας ταράξω στη συλλογικότητα»- Πρόσκληση στο ΠΑΣΟΚ για κοινή πρόταση

 

Στην ομιλία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ο Στέφανος Κασσελάκης εξήγησε ότι δεν θα υπάρξει ρευστοποίηση των οργάνων, αλλά και πως «θα σας ταράξω στη συλλογικότητα».

«Πολλά έχουν γίνει, έχουμε περάσει πολλά, αλλά βρισκόμαστε εδώ ως δεύτερη δύναμη της χώρας» ανέφερε με ενωτική διάθεση και εστίασε στο θέμα της εφημερίδας «Αυγή».  «Θα ήθελα να είχαμε στο μέλλον Κεντρικές Επιτροπές οι οποίες όχι μόνο θα συνεδριάζουν τακτικά, αλλά στις οποίες θα μπορώ να παρακολουθώ πλήρως, αντί να πρέπει να αισθάνομαι ότι σβήνω φωτιές έξω από την αίθουσα» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα αναφερθώ πολύ σύντομα στην Αυγή, είμαι ευγνώμων στους εργαζόμενους που το κυριακάτικο φύλλο της Αυγής θα βγει κανονικά. Ήταν μια συζήτηση που κάναμε με τους εργαζόμενους χτες, σε αρκετό μεγάλο βάθος, για να μπορέσουμε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία να γίνεται σωστά και σας παρακαλώ ειλικρινά να το αγοράσετε. Να σας πω και κάτι; Αγοράστε δύο και δώστε ένα σε έναν φίλο ή μια φίλη σας» σημείωσε.

«Έχουμε συλλέξει λιγότερα από 7.000 ευρώ μετά την προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα για να στηρίξουμε το μέσο. Δεν παραπονιέμαι. Αλλά ας σταθούμε επάξια στην ιστορία του φύλλου (…). Κάνω ό,τι μπορώ, τρέχω παντού και δεν ζητάω και παράσημα» σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεσμεύτηκε ότι «από εδώ και πέρα θα σας ταράξω στη συλλογικότητα. Ετοιμαστείτε για όργανα που θα συνεδριάζουν όλη την ώρα, και Αύγουστο αν χρειαστεί, αλλά και είμαι ξεκάθαρος σε αυτό, το μόνο έντιμο πράγμα να συμφωνήσουμε όλοι μας, ότι μέσα στα όργανα μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε. Αν όμως την επόμενη μέρα είστε σε μία δημόσια πλατφόρμα και αντιφάσκετε με το πνεύμα και τις αποφάσεις των οργάνων, χωρίς να τηρούμε το καταστατικό, τότε προφανώς θα πρέπει τα μέλη των οργάνων και ο πρόεδρός τους να πάρουν θέση. Αυτό να ξέρετε δεν είναι απειλή, είναι κοινή λογική. Είναι η τίμια συμφωνία που κάνουμε ο ένας προς τον άλλον για να μπορέσουμε να πάμε μπροστά. Από εμένα έχετε αυτή τη δέσμευση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στην ομιλία του ο κ. Κασσσελάκης ανέφερε ότι «μόνο αυτοί που δεν τολμούν δεν λένε mea culpa», απαντώντας στις αιτιάσεις και στην κριτική των στελεχών του και προειδοποίησε ότι «από εδώ και πέρα θα σας ταράξω στη συλλογικότητα». Σημείωσε πάντως ότι θα υπάρχουν κυρώσεις για όσους πηγαίνουν κόντρα στην αποφασισμένη γραμμή του κόμματος. Είπε συγκεκριμένα: «Σεβόμαστε όλοι το κόμμα μας έμπρακτα από εδώ και πέρα. Να μην τροφοδοτούμε την προπαγάνδα περί ρευστοποίησης των οργάνων. Προτείνω το ακριβώς αντίθετο: μια ανοιχτή διαδικασία που θα αποφασίσει για αποδοτικά όργανα. Στα όργανα μπορείτε να λέτε ό,τι θέλετε. Αν χρησιμοποιείτε, όμως, δημόσιες πλατφόρμες για να πηγαίνετε απέναντι στη γραμμή του κόμματος θα επιλαμβάνονται τα αρμόδια όργανα». Σημείωσε ότι τα κομματικά όργανα στο εξής θα συνεδριάζουν τακτικά και πρόσθεσε: «θα παρακολουθώ όλες τις ομιλίες αντί να σβήνω φωτιές έξω από την αίθουσα. Καλές ιδέες υπάρχουν».

Για την κοινή πρόταση με το ΠΑΣΟΚ

Για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, «η αξιωματική αντιπολίτευση θα ηγηθεί αυτής της διαδικασίας και εγώ προσωπικά αρχίζοντας από κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες» και υπάρχουν δύο αυτή τη στιγμή, όπως είπε, η μία για το ιδιωτικό χρέος και η δεύτερη είναι για τα υπερκέρδη των τραπεζών.

«Θα πάρω τηλέφωνο την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και θα τους προσκαλέσω για την επεξεργασία τους. Και εγώ προσωπικά θα συνεργαστώ με τους βουλευτές μας, τους δικούς τους βουλευτές και τους δικούς τους ειδικούς, εφόσον το επιθυμούν.

«Θέλω να σας παρακαλέσω να μην χάσετε το ρομαντισμό σας. Υπάρχει δυνατότητα αλλαγής, εμείς θα τη φέρουμε, συνεχίστε να πιστεύετε» κατέληξε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Απερρίφθη η πρόταση των 87 για δημοψηφίσματα – Συντριπτική πλειοψηφία υπέρ Κασσελάκη

Αμέσως μετά, έγιναν τρεις ψηφοφορίες (μία για την απόφαση της ΚΕ και δύο τροπολογίες των «87» για δημοψηφίσματα και σύγκλιση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς) τις οποίες κέρδισε κατά κράτος η πλευρά Κασσελάκη. Οι προεδρικοί μιλούν για συσχετισμό 80-20%. Η εσωκομματική αντιπολίτευση των 87 υποστηρίζει ότι οι συσχετισμοί ήταν 60%-40%. Τελικώς, ο συσχετισμός φέρεται να κινείται στο 70%-30%.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα ο Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε: «Φάνηκε ποιοι θέλουν την άμεση δημοκρατία και ποιοι την επικαλούνται προσχηματικά».

Νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης, στην εναρκτήρια ομιλία του περιέγραψε το πλαίσιο των αλλαγών που θέλει να προωθήσει στο συνέδριο του φθινοπώρου, προτείνοντας επί της ουσίας την κατάργηση της υπάρχουσας οργανωτικής δομής του κόμματος.

Παρουσίασε, μάλιστα, κάποιες πρώτες « ιδέες προς συζήτηση », όπως είπε, προκειμένου να υλοποιηθούν. Μεταξύ αυτών είναι η αντικατάσταση της Κεντρικής Επιτροπής με το Εθνικό Συμβούλιο Μελών το οποίο μεταξύ άλλων «θα καταρτίζει και επισκοπεί το ετήσιο πλάνο δράσης του κόμματος».

Leave a Reply