Στον Εισαγγελέα για νοθεία οι εκλογές συνδικαλιστικής οργάνωσης εργαζομένων μεγάλου τηλεπικοινωνιακού ομίλου;

“…εκατοντάδες ψηφοδέλτια «έπεσαν» στη ψηφιακή κάλπη μετά τη λήξη της εκλογικής διαδικασίας”

 

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες που φτάνουν στη συντακτική μας ομάδα για εκτεταμένη νοθεία στις εκλογές πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης εργαζομένων μεγάλου τηλεπικοινωνιακού ομίλου. Μάλιστα, πληροφορούμαστε ότι έχει κατατεθεί και αγωγή μελών και υποψηφίων κατά του κύρους των συγκεκριμένων αρχαιρεσιών, στην οποία περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια οι παρατυπίες.Για το θέμα έχει ενημερωθεί και η Γενική Διεύθυνση Compliance του τηλεπικοινωνιακού παρόχου, καθώς αναμένεται η υπόθεση να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για τη διερεύνηση τυχόν ποινικά κολάσιμων πράξεων.

Οι εκλογές της συγκεκριμένης οργάνωσης διεξήχθησαν μέσω του συστήματος ΖΕΥΣ του Εθνικoύ Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – GRNET), το οποίο είναι φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Συνδικαλιστικοί κύκλοι εμπλέκουν και στέλεχος του συστήματος ΖΕΥΣ στην καταγγελλόμενη νοθεία, ισχυριζόμενοι ότι «αν ο Εισαγγελέας διατάξει να του προσκομιστούν τα log files από το server του συστήματος ΖΕΥΣ, τα οποία καταγράφουν όλες τις ενέργειες που γίνονται σε ένα υπολογιστικό σύστημα, τότε εύκολα θα διαπιστώσει ότι εκατοντάδες ψηφοδέλτια «έπεσαν» στη ψηφιακή κάλπη μετά τη λήξη της εκλογικής διαδικασίας. Αυτό έγινε με εντολή πρωτοκλασάτων στελεχών του σωματείου και της ομοσπονδίας του ομίλου και αλλοίωσαν με τον τρόπο αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν είναι μόνο αλλοίωση εκλογικού αποτελέσματος. Είναι και πλαστοπροσωπία, αφού οι φερόμενοι ως ψηφοφόροι δεν έχουν ιδέα ότι ψήφισαν. Έχουν ποινικές ευθύνες κάποιοι και δεν μπορούν να συνεχίσουν να κρύβονται για πολύ».

Η συντακτική μας ομάδα συγκεντρώνει στοιχεία και προσπαθεί να τεκμηριώσει με αποδεικτικό υλικό τα καταγγελλόμενα. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε όλο το υλικό στα χέρια μας. Αν όλα τα παραπάνω επιβεβαιωθούν, τότε εγείρονται σοβαρότατα ζητήματα για όλους τους εμπλεκόμενους. Και δεν συζητάμε μόνο για τους συνδικαλιστές, διότι εδώ φαίνεται προκύπτουν ευθύνες και μάλιστα ποινικές και για τους υπευθύνους του συστήματος ΖΕΥΣ εφόσον βεβαίως ισχύουν όλα αυτά.

Leave a Reply