Δ. Καραγεωργόπουλος: Ο κόσμος όμως δεν αγαπά τις απομιμήσεις

Με ένα καυστικό σχόλιό του στο Facebook, ο γνωστός συνδικαλιστής Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, σχολιάζει όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στον απόηχο των Ευρωεκλογών και κυρίως στο χώρο της κεντροαριστεράς. 
Για όλους όσοι προωθούν τάχα συνένωση των δυνάμεων του κέντρου και της (ότι να ‘ναι) αριστεράς, με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού υποκειμένου στο οποίο θα χωρούν όλοι (;;;) και θα ακολουθούν απλά ένα “χαρισματικό” ηγέτη -που αν δεν υπάρχει θα εφευρεθεί- θα ήθελα να τους πω να μελετήσουν το μοντέλο Μακρόν.
Ο Μακρόν ήταν ο πρώτος που απαξίωσε τα κόμματα και τις ιδεολογίες και έφτιαξε ένα κόμμα στο οποίο μπορούσε να καθρεφτίζεται καθημερινά το πρόσωπό του. Χωρίς ιδεολογική και κομματική βάση, χωρίς συνεκτικότητα, χωρίς κομματικό πατριωτισμό, μόνο με συγκυριακές συμμαχίες και εντελώς θολά μηνύματα. Μια απολιτίκ κατάσταση, όπου όλοι ήταν ξένοι μεταξύ τους και που τελικά οδήγησε στην απαξίωση των παραδοσιακών κομμάτων και εν τέλει στη ριζοσπαστικοποίηση και τον κατακερματισμό της γαλλικής κοινωνίας. Η Γαλλία σήμερα έχει τη χειρότερη δεξιά και τη χειρότερη αριστερά στην ιστορία της.
Στην Ελλάδα λοιπόν, αντί ο προοδευτικός χώρος και οι σοβαροί και ψύχραιμοι κεντρώοι να σκεφτούν με ωριμότητα και εύθυνη τι πρέπει να αλλάξει στο πλαίσιο των παραδοσιακών κομματικών κεντροαριστερών ή κεντροδεξιών σχηματισμών, ώστε να υπάρξει αξιόπιστη πολιτική πρόταση την επόμενη ημέρα, ψάχνουμε για απομιμήσεις της (χειρότερης) αριστεράς ή δεξιάς αντίστοιχα. Ο κόσμος όμως δεν αγαπά τις απομιμήσεις. Ψάχνει πάντα το αυθεντικό. Κι αν το κέντρο -με αριστερό ή δεξιό πρόσημο- δεν μπορεί να του προσφέρει αυθεντικότητα, τότε το μόνο που μένει ως επιλογή είναι τα άκρα.
Το βλέπετε και εσείς να έρχετε;;;

Leave a Reply