Πάει και για πλειοψηφία στη Βουλή το κόμμα του Εμ. Μακρόν

Το νέο κόμμα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν είναι πολύ πιθανόν να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας OpinionWay/ORPI, στην οποία συμμετείχαν περίπου 2.000 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι, δείχνει ότι το κόμμα «La Republique En Marche!» του Μακρόν μπορεί να αποσπάσει ποσοστό 27% στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στις 11 Ιουνίου.

Οι συντηρητικοί Ρεπουμπλικάνοι (LR) και το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο (FN) ακολουθούν με ποσοστό 20%. Στην τέταρτη θέση, με ποσοστό 14%, βρίσκεται η αριστερή Ανυπότακτη Γαλλία ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα έπεται με ποσοστό μόλις 11%.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Les Echos και του ραδιοφωνικού σταθμού Radio Classique.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, προβλέπεται ότι το κόμμα του Μακρόν θα εξασφαλίσει από 280-300 έδρες από τις 535 έδρες της ηπειρωτικής Γαλλίας. Συνολικά οι έδρες στην Εθνοσυνέλευση είναι 577, μαζί με εκείνες των υπερπόντιων εδαφών και της Κορσικής. Ένα κόμμα χρειάζεται 289 έδρες για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία.