«Ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις για τις επικίνδυνες επιδιώξεις του κ. Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας»

Καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» με τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα βρέθηκε σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

«Η αποτίμηση της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στην Τουρκία και η συνάντηση του με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνοψίζεται στην φράση “ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις”» σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και εξήγησε πως «ναι μεν είναι καλά τα ήρεμα νερά, ναι μεν καλοί οι δίαυλοι επικοινωνίας αλλά από την άλλη πλευρά οι εθνικισμοί, οι αλυτρωτισμοί και οι επικίνδυνες επιδιώξεις του κ. Ερντογάν παραμένουν στο τραπέζι. Για το ζήτημα της Κύπρου ακούσαμε, για τα ζητήματα της κυριαρχίας στο Αιγαίο ακούσαμε, για την “Γαλάζια Πατρίδα” ακούσαμε, για την τουρκική μειονότητα στην Θράκη και πολλά ακόμη θέματα που αποτελούν αγκάθι στην σχέση των δύο χωρών».

Αναφορικά με την στάση του Έλληνα πρωθυπουργού κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην γείτονα χώρα, ο κ. Γλαβίνας ξεκαθάρισε πως τα ζητήματα που τέθηκαν «δεν απαντήθηκαν επαρκώς. Ναι μεν ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι με μία διαλλακτικότητα και μία υποχωρητικότητα θα έχουμε περισσότερα οφέλη αλλά δεν φαίνεται να αποδίδει καρπούς αυτή του η στάση. Τί σημαίνει όταν του λένε για την Μονή της Χώρας και λέει ότι τον στεναχωρεί αυτό το γεγονός; Τυχαία ο κ. Ερντογάν αποφάσισε να ολοκληρωθεί η μετατροπή τέσσερις μέρες πριν την συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό; Δεν νομίζω».

«Έπρεπε να είμαστε πολύ πιο σαφείς, προνοητικοί και επαρκώς προετοιμασμένοι. Για παράδειγμα, το ζήτημα της Μονής της Χώρας υπάρχει από το 2020, δεν προέκυψε χτες. Οι εργασίες προχωρούσαν όλα αυτά τα χρόνια μέχρι να φτάσουμε στην τελευταία εξέλιξη, να μετατραπεί δηλαδή σε τζαμί. Τί έκανε η κυβέρνηση αυτά τα τέσσερα χρόνια; Ειδικά όταν έχουμε ήδη ζήσει την περίπτωση της Αγίας Σοφίας και γνωρίζουμε ότι η μετατροπή δημιούργησε σοβαρές ζημιές στο χώρο καταστρέφοντας ψηφιδωτά και προκαλώντας φθορές.Ας μην έχουμε αυταπάτες. Ο κ. Ερντογάν είναι ένας επιθετικός γείτονας όσον αφορά στα διμερή ζητήματα με την Ελλάδα», είπε ο κ. Γλαβίνας.

Σχετικά με τις επερχόμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τις δημοσκοπήσεις αλλά και την ύπαρξη αξιόπιστης αντιπολίτευσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως «η αλαζονεία και η υποκρισία της κυβέρνησης είναι παροιμιώδης. Υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση την στιγμή που το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και προτάσεις έχει και ισχυρές θέσεις. Η ύπαρξη της αξιόπιστης και ισχυρής αντιπολίτευσης πρέπει να αποτυπωθεί στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Αυτή την στιγμή έχουμε μία δημοσκοπική δημοκρατία που όλα περιστρέφονται γύρω από τις δημοσκοπήσεις. Εμείς δεν αμφισβητούμε τις δημοσκοπήσεις αλλά έχουμε το δικαίωμα, λόγω της προϊστορίας, να λέμε ότι εμείς στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής μπορούμε και τις διαψεύδουμε στην πράξη. Με την ευκαιρία λοιπόν κάνουμε ένα κάλεσμα στον λαό να περάσει ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση».

Στο ερώτημα εάν το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής βλέπει ως αντίπαλο τον κ. Μητσοτάκη ή τον κ. Κασσελάκη, ο κ. Γλαβίνας απάντησε πως «ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο βοηθός του κ. Μητσοτάκη, είναι ο καλύτερος αντίπαλος που θα μπορούσε να έχει. Ο κ. Κασσελάκης έχει φοβερές ελλείψεις στην υποδομή που πρέπει να έχει κάποιος για να ασκήσει σοβαρή αντιπολίτευση στη χώρα, άλλωστε ο πιο στενός του συνεργάτης του, ο κ. Αποστολάκης ήταν Υπουργός του κ. Μητσοτάκη».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Γλαβίνας προέτρεψε τον κόσμο να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής καθώς «αποτελεί μία ισχυρή και αξιόπιστη πολιτική πρόταση, η οποία ούτε με πομφόλυγες μιλάει ούτε με ευχολόγια. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κάνει συντεταγμένη θεσμική πολιτική και με υπεύθυνες θέσεις σε όλα τα θέματα της χώρας».


Πηγή

Leave a Reply