Καλαφάτης: Βήμα-βήμα λύνουμε τα προβλήματα της δυτικής Θεσσαλονίκης

Οι αποφάσεις που υπεγράφησαν για την αναθεώρηση ου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Κοινότητας Ευκαρπίας και την αλλαγή χρήσης του πρώην εργοστασίου της ΑΓΝΟ, ανάβουν το πράσινο φως για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, δήλωσε υφυπουργός Εσωτερικών

“Οι δύο υπουργικές αποφάσεις, που υπογράφηκαν σήμερα, σχετικά με την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Κοινότητας Ευκαρπίας και την αλλαγή χρήσης του πρώην εργοστασίου της ΑΓΝΟ, ανάβουν το πράσινο φως για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών των δύο περιοχών”, δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης.

Με αφορμή την υπογραφή των δύο υπουργικών αποφάσεων από τον υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νικόλαο Ταγαρά, ο κ. Καλαφάτης τόνισε ότι δίνεται, πλέον, η δυνατότητα, στον δήμο Παύλου Μελά “να προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδίων, ώστε το πρώην εργοστάσιο να πάψει να είναι ένα κουφάρι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία και να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και αναψυχής”.

“Στη Δημοτική Κοινότητα Ευκαρπίας ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία πάρκων, κοινόχρηστων χώρων, παιδικών χαρών, ενώ αλλάζει και ο συντελεστής δόμησης”, πρόσθεσε.

Οι αποφάσεις αυτές, υπογράμμισε αποτελούν έμπρακτες αποδείξεις ότι ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης του υπουργείου Εσωτερικών, η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός ενδιαφέρονται για την επίλυση ζωτικών προβλημάτων της περιοχής. “Όπως είχα επισημάνει όταν, με τον Γενικό Γραμματέα Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη είχαμε πραγματοποιήσει αυτοψία στο χώρο του ΑΓΝΟ, βήμα – βήμα λύνουμε προβλήματα της δυτικής Θεσσαλονίκης -και όχι μόνο. Μιλάμε με πράξεις – όχι με λόγια”, τόνισε.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Leave a Reply