“Στο ίδιο έργο θεατές” – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Μετά το τραγικό δυστύχημα στη Χαλκίδα, ένα ακόμα εργατικό ατύχημα συνέβη, αυτή την φορά στη ναυπηγοεπισκευαστικη ζώνη Περάματος , με έναν εργαζόμενο  τραυματία. 

Η αδυναμία των τελευταίων κυβερνήσεων να δημιουργήσουν ασφαλείς συνθήκες εργασίας και να προστατέψουν τους εργαζόμενους στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη είναι φανερή. Δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση έχει ιδεολογικοποιήσει την εντατικοποίηση της εργασίας με μειωμένο κόστος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να θρηνούμε δεκάδες νεκρούς ετησίως. 

Η “ανάπτυξη” της κυβέρνησης της ΝΔ υποσχόταν “πολλές καλύτερες δουλειές”, η πραγματικότητα είναι πως πίσω από την “χρυσόσκονη” μερικών μεγάλων εταιρειών που πράγματι έρχονται στην χώρα, η πλειοψηφία του κόσμου της εργασίας αντιμετωπίζει κακές συνθήκες δουλειάς, χαμηλούς μισθούς και πολλές φορές την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας.

Στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, οι παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, οι ελλιπείς συνθήκες ασφαλείας μπορεί να είναι η διαφορά ανάμεσα στην ζωή και τον θάνατο. Απαιτείται λοιπόν, η άμεση διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη και αυτό το ατύχημα.

Απαιτείται όμως και κάτι περισσότερο,  ανασύσταση των μηχανισμών ελέγχου με νέες προσλήψεις επιθεωρητων υγείας και ασφάλειας ώστε να αναβαθμιστεί το έργο του Σ.ΕΠ.Ε

 Το ΠΑΣΟΚ δεν σκοπεύει να μείνει σιωπηλό ή αμήχανο μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα για τον κόσμο της εργασίας. Δεν σκοπεύει όμως ούτε απλά να «φωνάζει» για να κάνει «ντόρο». Θέλουμε κανόνες που θα εφαρμόζονται, θέλουμε εργασία σε ανθρώπινες συνθήκες. Δεν πρόκειται να δεχτούμε αυτά τα ατυχήματα – δυστυχήματα να αποτελέσουν μέρος μιας νέας κανονικότητας.

Τέλος θα ήθελα να εκφράσω  στον άτυχο εργαζόμενο, τις ευχές μου για ταχεία ανάρρωση και πλήρη αποκατάσταση της υγείας του. 


Πηγή

Leave a Reply