«Ο κ. Καραμανλής ψεύδεται διαρκώς και η ΝΔ συνεχίζει να τον καλύπτει»

Στο πλαίσιο της τηλεοπτικής του παρουσίας «MEGA Σαββατοκύριακο», ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος υπογράμμισε για τη μονταζιέρα των συνομιλιών τη βραδιά της τραγωδίας ότι « το προς απάντηση ζήτημα είναι ποιος το έκανε γιατί στόχος ήταν να ενισχυθεί στην πορεία προς τις εκλογές το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας ότι ο μόνος που φταίει είναι ο σταθμάρχης. Ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε στα κρίσιμα ερωτήματα».

Σχολιάζοντας την τηλεοπτική συνέντευξη του πρώην υπουργού Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, μετά τη συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Σπυρόπουλος επισήμανε ότι «με θράσος επικαλέστηκε ότι δεν είχε παραλάβει κανένα έγγραφο για θέματα ασφάλειας στους σιδηροδρόμους, όταν υπήρχε ο φάκελος της Αρχής Διαφάνειας, το έγγραφο των μηχανοδηγών, όταν είχε καταγγελθεί από την ΕΕ ότι δεν είχε διαμορφώσει γενικούς κανόνες ασφαλείας».

«Αναθεώρησε τη σύμβαση που ο ίδιος υπέγραψε με τη Hellenic Train, και περιόρισε στα 77 εκατομμύρια τις υποχρεώσεις της εταιρείας» συμπλήρωσε ο κ. Σπυρόπουλος υποσημειώνοντας  επιπλέον ότι αντί να κηρυχθεί έκπτωτος ο ανάδοχος του έργου της τηλεδιοίκησης, εισέπραξε 3 εκ. ως θετική ζημία.

«Ο κ. Καραμανλής κρύβεται από την αλήθεια και η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει τα ψέματα που επαναλαμβάνει διαρκώς» πρόσθεσε.

Ως προς την ανακοίνωση του ύψους του κατώτατου μισθού, ο Α. Σπυρόπουλος τόνισε ότι «οι αυξήσεις των τελευταίων ετών είναι ελάχιστες σε σχέση με την αύξηση του κόστους ζωής, όταν οι τιμές στα τρόφιμα έχουν αυξηθεί σωρευτικά πάνω από 30% ,οι τιμές των ενοικίων καλπάζουν, είναι αυξημένες οι τιμές στα καύσιμα, οι δείκτες αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων είναι από τους χειρότερους στην ΕΕ  και η χώρα μας είναι δεύτερη σε ιδιωτικές δαπάνες υγείας».

«Ο Πρωθυπουργός παραμένει σχολιαστής» σημείωσε αναφερόμενος, τέλος, στο κύμα ακρίβειας.


Πηγή

Leave a Reply