Καταργούνται τα πιστοποιητικά γέννησης και οικογενειακής κατάστασης

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη (10.3.2024) στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μεταξύ των άλλων, ανέφερε και τα εξής:

«Η συγκέντρωση των ψηφιακών υπηρεσιών του Δημοσίου σε μία και μόνο πλατφόρμα, στο gov.gr, και η ψηφιοποίηση όλων των νέων ήταν το πρώτο και πολύ σοβαρό βήμα μετασχηματισμού. Παράλληλα, έχουν γίνει βήματα μείωσης της γραφειοκρατίας και έχουν καταργηθεί διαδικασίες. Συνεχίζουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Αυτές τις μέρες εισάγεται για συζήτηση στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου για το DSA ( Digital Service Act), κατόπιν της ολοκλήρωσης της διαδικασίας διαβούλευσης. Σε αυτό εντάσσουμε διατάξεις για την κατάργηση των δύο πιο δημοφιλών πιστοποιητικών, γέννησης και οικογενειακής κατάστασης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών. Να μη χρειάζεται ο πολίτης, δηλαδή, να κατεβάζει αυτά τα πιστοποιητικά και να στέλνει pdf στις υπηρεσίες. Οι ίδιοι οι φορείς θα αναζητούν τα απαραίτητα στοιχεία και θα τα παίρνουν από το Μητρώο Πολιτών. Και αυτό είναι μόνο η αρχή»

 

 

 

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στον Οδηγό του Πολίτη (odigostoupoliti.eu). Επιτρέπεται η αναδημοσίευση (όχι αυτολεξεί) του περιεχομένου του παρόντος άρθρου, μόνο με αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link)(https://www.odigostoupoliti.eu), της πηγής προέλευσης


Πηγή

Leave a Reply