«Η πρόταση δυσπιστίας θα φέρει στη Βουλή τον μονίμως κρυπτόμενο Πρωθυπουργό»

Στον αέρα του Real FM και την εκπομπή της Κάτια Μακρή και του Μάνου Νιφλή φιλοξενήθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος,

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, την οποία ο Δ. Μάντζος χαρακτήρισε «θεσμικό μέσο που έχει η αντιπολίτευση ώστε να εκτεθεί η ευθύνη της Κυβέρνησης για τη συγκάλυψη μιας εγκληματικής υπόθεσης», τονίζοντας παράλληλα πως «είναι μακριά από εμάς τα λαϊκά δικαστήρια και άλλοι εξωθεσμικοί τρόποι διερεύνησης. Εμείς είμαστε θεσμικό κόμμα, σεβόμαστε τους θεσμούς της δημοκρατίας και τους υπερασπιζόμαστε».

Ο Δημήτρης Μάντζος υπογράμμισε ότι η πρόταση δυσπιστίας θα οδηγήσει στο «να έρθει για πρώτη φορά στη Βουλή ο μονίμως κρυπτόμενος από τις αντίστοιχες συνεδριάσεις της Ολομέλειας Πρωθυπουργός. Την Τετάρτη, απείχε από τη συζήτηση του πορίσματος του κόμματός του στην Εξεταστική Επιτροπή. Όπως απείχε και ο κ. Καραμανλής. Αυτό ήταν κάτι που στηλιτεύθηκε από μεγάλη μερίδα της κοινωνίας και του Τύπου. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα διορθωθεί. Εκών άκων, ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση και θα λογοδοτήσει για τη συγκάλυψη του εγκλήματος».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής έκανε λόγο για «κυβερνητική γραμμή ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έκανε πρόταση δυσπιστίας από ένα δημοσίευμα και μόνο» και εξήγησε:

«Εμείς την πρόταση δυσπιστίας την εδραιώνουμε σε όλη την επιχείρηση διαχείρισης της τραγωδίας. Από το πρώτο εικοσιτετράωρο, οπότε φαίνεται ότι κάποιος είχε προνομιακή πρόσβαση σε κρίσιμο οπτικοακουστικό υλικό, έως την αλλοίωση του τόπου δυστυχήματος, την άρνηση της πλειοψηφίας να κάνει προανακριτική επιτροπή για τον κ. Σπίρτζη και τον κ. Καραμανλή με βάση την ποινική δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, και την ψήφιση ενός πορίσματος 723 σελίδων που λέει ότι για το έγκλημα φταίνε τρεις άνθρωποι, εκ των οποίων οι δύο δεν έχουν φωνή να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, και ο ένας είναι ο σταθμάρχης που, ω του θαύματος, ξεχνούν όλοι ποιος τον έβαλε εκεί, με “γαλάζιο” ρουσφέτι».

Ο Δημήτρης Μάντζος σχολίασε, παράλληλα, τις αναρτήσεις του Άκη Σκέρτσου στα social media όπου αναφέρει ότι το σταθμάρχης έχει ομολογήσει και πως κάποιοι ανοίγουν μία υπόθεση στην οποία όλοι έχουμε συμφωνήσει και διερωτήθηκε: «Τότε γιατί έχουμε τη δικαιοσύνη; Ο κ. Σκέρτσος γνωρίζει καλύτερα από τη δικαιοσύνη και θέλει να κλείσει η υπόθεση άρον-άρον; Και είμαστε εμείς η ενοχλητική αντιπολίτευση που την κρατάμε ανοικτή;»,

Απαντώντας, δε, στις εκτιμήσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την πρόταση δυσπιστίας, ο Δ. Μάντζος ανέφερε ότι «δεν μπορεί να ακούμε τη Νέα Δημοκρατία να μιλάει για οικονομικά συμφέροντα στο ΠΑΣΟΚ, όταν αυτή η Κυβέρνηση έχει κλείσει τόσα χρόνια τα μάτια στην αισχροκέρδεια στην αγορά, στην ενέργεια, στα αγροτικά ζητήματα και έχει και μία εύνοια από την επικοινωνία και τα ΜΜΕ. Ούτε μπορούμε να ξεχάσουμε δημοσιεύματα ότι κούρασαν οι υποκλοπές. 

Δεν μπορείς τα συμφέροντα να τα θεωρείς μονά-ζυγά, ανάλογα με το τι γράφουν για σένα. Αυτή είναι μία ξένη λογική, που αφορά σε αυτούς που εκφέρουν αυτές τις απόψεις και προφανώς τους εκφράζει. Είναι το πολιτικό παράδειγμα της Νέας Δημοκρατίας».

Ερωτηθείς, στη συνέχεια, για το αν η πρόταση δυσπιστίας σχετίζεται με την τρέχουσα δημοσκοπική συγκυρία, ο κ. Μάντζος ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορεί κανένα κόμμα να πολιτικοποιεί αυτήν την τραγωδία. Όπως δεν μπορεί η Κυβέρνηση να το πολιτικοποιεί υπερασπιζόμενη παραλείψεις υπουργών ή κομματικών στελεχών της, έτσι δεν μπορεί και η αντιπολίτευση να την εργαλειοποιεί. Δεν το κάναμε και δεν θα το κάνουμε». 

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει την εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη για τη διενέργεια εκλογών με διεθνείς παρατηρητές, ο Δημήτρης Μάντζος καταλόγισε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «θέλησε να υπεακοντίσει την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ φτάνοντας σε σημείο θεσμικής υπερβολής που σίγουρα αποπροσανατολίζει και έχει δώσει λαβή στα κυβερνητικά στελέχη να ασχολούνται με αυτό και όχι να απολογούνται για την κοπτοραπτική στον ΟΣΕ και την ουσία της επιχείρησης συγκάλυψης. Αυτή είναι δυστυχώς η συνέπεια της νέας lifestyle αντιπολιτευτικής επιλογής του κ. Κασσελάκη και της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ ότι οι εχέφρονες άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ κατανοούν την πραγματική διάσταση του ζητήματος και θα κάνουν ό,τι πρέπει στη Βουλή».


Πηγή

Leave a Reply