«Το ΠΑΣΟΚ θέλει να είναι ένας πυλώνας σταθερότητας και αξιοπιστίας»

Καλεσμένος στην εκπομπή «NewsRoom» της ERT News με τους δημοσιογράφους Σταυρούλα Χριστοφιλέα και Μάκη Προβατά ήταν σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

Κληθείς να σχολιάσει τις τρέχουσες ζυμώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γλαβίνας τόνισε ότι «κανείς δεν χαίρεται, όταν ένα κόμμα του ευρύτερου προοδευτικού χώρου αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα», εκτιμώντας ωστόσο ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «υπάρχουν πολλές αντιφάσεις και η πολιτική του πορεία δεν είναι σαφής. Εμείς θεωρούμε ότι τα κόμματα πρέπει να λειτουργούν συντεταγμένα. Δεν είναι κακή η άμεση δημοκρατία, αλλά το θέμα είναι πώς τη χρησιμοποιείς. Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά, όταν κάποιος επικαλείται την άμεση σχέση του με το λαό και προφανώς προσπερνάει τα υπόλοιπα όργανα, δημιουργείται ένα χάσμα».

Αναφορικά με τον στόχο των επερχόμενων ευρωεκλογών, ο Θανάσης Γλαβίνας υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ θέλει να είναι ένας πυλώνας σταθερότητας και αξιοπιστίας. Η σιγουριά την οποία χτίζουμε δημιουργεί μακροπρόθεσμα θετικές συνθήκες για το κόμμα μας. Σε αυτό το πλαίσιο δουλεύουμε ενόψει των ευρωεκλογών και είμαστε βέβαιοι ότι οι πολίτες θα αντιληφθούν αυτό, το οποίο χτίζουμε μέρα με τη μέρα χωρίς αναταραχές, χωρίς πήγαινε-έλα, χωρίς λαϊκισμούς, αλλά με βάση την πολιτική και αυτά τα οποία πιστεύουμε σταθερά σε αξίες και αρχές. Θέλει χρόνο. Οι πολίτες πιστεύουμε ότι θα δώσουν, αφενός, ένα μήνυμα στην Κυβέρνηση και, αφετέρου, ένα δεύτερο μήνυμα συμπαράστασης και ενίσχυσης σε εμάς».

Ενόψει των αυριανών κινητοποιήσεων των αγροτών στην Αθήνα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι «για να φτάσουν σε αυτήν την κατάσταση μετά από πέντε χρόνια, είχαν τόσα προβλήματα μπροστά τους χωρίς να βλέπουν μία κυβέρνηση να ασχολείται με αυτά. Δεν πρέπει να σκεφτεί κανείς τι θα γίνει με το πετρέλαιο και γιατί έχουμε τις μεγαλύτερες αυξήσεις στα λιπάσματα στην Ευρώπη; Γιατί το 2023 οι πληρωμές ήταν οι λιγότερες των τελευταίων ετών και γιατί καθυστέρησαν τόσο πολύ οι αποζημιώσεις;».

Εκτίμησε, παράλληλα, ότι οι αντιδράσεις των αγροτών «γίνονται με κοινωνική ευαισθησία και αντίληψη της πραγματικότητας και αυτό που ζητούν είναι προσοχή. Διότι το αγροτικό ζήτημα έχει να κάνει με την ανάπτυξη, το δημογραφικό, την ερήμωση της περιφέρειας και τη μείωση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου».

Ερωτηθείς, τέλος, για το σχέδιο νόμου που αφορά στα πανεπιστήμια, ο κ. Γλαβίνας επανέλαβε ότι «έχουμε εκφράσει τις ενστάσεις μας για τη μη εκπλήρωση των προϋποθέσεων που έχουμε θέσει για να υπάρξουν τα μη κρατικά-μη κερδοσκοπικά. Μένει να δούμε αν Κυβέρνηση θα ασχοληθεί με τις προτάσεις μας και θα τις υιοθετήσει. Διότι ακούμε ότι δεν θα έρθει τελικά το Χάρβαρντ και Τζον Χόπκινς, αλλά κάποια funds στη λογική του κυπριακού μοντέλου το οποίο είναι κερδοσκοπικό. Εμείς δεν θέλουμε η χώρα να μπει σε μία λογική παραρτημάτων.

Υπάρχει μία συνταγματική αναθεώρηση που θα ξεκινήσει του χρόνου και είναι μία μεγάλη ευκαιρία αυτή να γίνει η σχετικά συζήτηση που δεν έγινε, συντεταγμένα και με πιο λεπτομερή τρόπο. Έτσι όπως είναι το σχέδιο νόμου τώρα, εκφράζουμε σοβαρές επιφυλάξεις, αλλά περιμένουμε την τελική του μορφή για να τη συζητήσουμε με τα όργανά μας όπως κάθε φορά».


Πηγή

Leave a Reply