«Από την τοξικότητα περάσαμε στην αφιονισμένη πολιτική σύγκρουση Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ»

Στο πλαίσιο της τηλεοπτικής του συνέντευξης στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά (Τ/Σ ΣΚΑΪ), ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Δουδωνής, ερωτηθείς αν η επιστολή του επικεφαλής της Α.Δ.Α.Ε., Χρήστου Ράμμου, στους πολιτικούς αρχηγούς περιείχε ονόματα, σημείωσε χαρακτηριστικά:«Η απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν έχει σημασία γιατί από τους έξι που ερωτήθηκε η Αρχή αν παρακολουθούνταν, παρακολουθούνταν τελικά και οι έξι. Είμαι βέβαιος, -με 15.475 διατάξεις άρσης απορρήτου για λόγους εθνικής ασφαλείας το 2021-, ότι αν απευθυνόταν ένα ερώτημα στην Α.Δ.Α.Ε. για χίλιους έξι θα παρακολουθούνταν και οι χίλιοι έξι.Και τέλος πάντων, ας μας πει η ΝΔ, που παριστάνει ότι δήθεν όλα έγιναν νόμιμα, γιατί ανανεώθηκε τέσσερις φορές η άρση απορρήτου του κ. Χατζηδακη;»

Σχετικά με τις επιθέσεις, που δέχεται ο επικεφαλής της Α.Δ.Α.Ε. τόνισε πως «ο Χρήστος Ράμμος είναι ένας δικαστής, που υπηρέτησε υποδειγματικά το ΣτΕ για σαράντα χρόνια. Η απόφαση 95/2017 του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματικό τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ήρθε χάρη και στον δικό του αγώνα ως υποδειγματικού δικαστή. Να θυμίσουμε ότι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μεταφέρει τις αρμοδιότητες μιας άλλης ανεξάρτητης αρχής, του Ε.Σ.Ρ. κατά παράβαση του Συντάγματος στην κυβέρνηση. Και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμούσε μια ανεξάρτητη αρχή, όπως τώρα η ΝΔ και τότε έκανε μια απαράδεκτη προσωπική επίθεση σε έναν άλλο ανώτατο δικαστή. ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία μοιάζουν λοιπόν απελπιστικά πολύ».

«Πολλά βαρύς, μηνύσεις, σακούλες». Αυτό ήταν χθες το επίπεδο στη Βουλή μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει πιθανότητα με ένα τέτοιο ζοφερό κλίμα ένας από τους εκατοντάδες χιλιάδες νέους που έφυγαν στο εξωτερικό ή τους νέους που βρίσκονται εδώ στη χώρα να ενδιαφερθεί και να παρακολουθήσει την πολιτική;» αναρωτήθηκε ο κ. Δουδωνής και συμπλήρωσε: «Έχουμε περάσει από την τοξικότητα στην αφιονισμένη πολιτική σύγκρουση Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ. Η χώρα είναι σαν ένα αυτοκίνητο με μεθυσμένους οδηγό και συνοδηγό, τους κυρίους Μητσοτάκη και Τσίπρα, και κινείται επικίνδυνα προς το πουθενά».


Πηγή

Leave a Reply