«Το ΠΑΣΟΚ προχωρά σταθερά σχηματίζοντας την μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία»

«Κατά καιρούς οι αντίπαλοί μας, -από όλο το πολιτικό φάσμα-, έχουν αποκαλέσει το ΠΑΣΟΚ “πράσινο-ΣΥΡΙΖΑ” ή “παρακολούθημα της Δεξιάς”, αναλόγως της επικαιρότητας και κυρίως της οπτικής, που τους βολεύει. Το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, δεν ετεροκαθορίζεται, ούτε πτοείται από τέτοιου είδους πολιτικές σκοπιμότητες. Αντιθέτως, πολιτεύεται με αξίες και εξακολουθεί να ασκεί προγραμματική αντιπολίτευση, είτε στα μεγάλα “Ναι”, είτε στα μεγάλα “Όχι” του, παρουσιάζοντας τις συγκεκριμένες θέσεις του και προτείνοντας τη δική του ρεαλιστική, κυβερνητική αντιπρόταση», τόνισε εισαγωγικά η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, καλεσμένη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, με τους δημοσιογράφους Π. Στάθη και Γ. Κολοκυθά και κληθείσα να σχολιάσει την πρόσφατη δημοσκόπηση της MRB, που δείχνει το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση και με ενισχυμένα τα ποσοστά του.

Παράλληλα, η βουλευτής συμπλήρωσε πως «όχι τυχαία, όλα αυτά αναγνωρίζονται από τους πολίτες, οι οποίοι μας επιβραβεύουν στις δημοσκοπήσεις, εδώ και αρκετούς μήνες, καθιστώντας μας κατ’ ουσία την πραγματική Αξιωματική Αντιπολίτευση στη Βουλή. Και η θέση μας αυτή ισχυροποιείται μέρα με τη μέρα, ακόμη περισσότερο, την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πορεία αποδρομής, η οποία φαίνεται να λαμβάνει πλέον μόνιμα χαρακτηριστικά».

«Από τη δεύτερη θέση και μετά, βεβαίως, το πολιτικό πεδίο, όπως και όλα τα ενδεχόμενα είναι “ανοιχτά”», υπογράμμισε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, «εφόσον εμείς συνεχίσουμε να συσπειρώνουμε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις που τα τελευταία χρόνια υπο-εκπροσωπούνται, προκειμένου να καταστούμε το πλειοψηφικό ρεύμα που θα εκφράσει τις ελπίδες και τις αγωνίες τους. Και σε αυτή μας την προσπάθεια δεν βάζουμε δημοσκοπικό “ταβάνι”».

Σε σχέση με τα μη κρατικά Πανεπιστήμια, η Ευαγγελία Λιακούλη επεσήμανε πως το ΠΑΣΟΚ τάσσεται κατά των Πανεπιστημίων – franchise, έτσι όπως προβλέπονται από τα 25 άρθρα της κυβερνητικής ρύθμισης, η οποία -κατά την πάγια τακτική της ΝΔ-  είναι προσανατολισμένη στο motto «business as usual», με το νομοσχέδιο να μην έχει καμία σχέση τελικά με την πραγματική μεταρρύθμιση που χρειάζεται ο πολύπαθος χώρος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και καμία σχέση με το σαφές και ξεκάθαρο πλαίσιο που θέτει το ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, για το συλλογικό τραύμα της τραγωδίας των Τεμπών, το οποίο με ξεκάθαρη την ευθύνη της κυβέρνησης –και την ακούσια ιδεοληπτική στάση του ΚΚΕ- συγκαλύφθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής –με το 75% των πολιτών να δηλώνουν στις δημοσκοπήσεις πως δεν θα αποδοθούν ευθύνες, βάσει του πορίσματός της- η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ –Κινήματος Αλλαγής έκανε λόγο για απόλυτη ευθύνη της Κυβέρνησης με το σκάνδαλο της συγκάλυψης  που επιχειρεί και που μόνο «ντροπή προκάλεσε, όχι μόνο στους συγγενείς και τους φίλους των αδικοχαμένων θυμάτων, αλλά σε όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες και τις Ελληνίδες». 


Πηγή

Leave a Reply