Συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης

Με το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης – Π.Ο.Υ.Ε.Φ. συναντήθηκαν ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Θανάσης Γλαβίνας, ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Μαρίνος Σκανδάμης, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Σπύρος Καρακίτσος και μέλη του τομέα.

Στη συζήτηση αναπτύχθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των εξωτερικών φρουρών, όπως η ανάγκη για αναγνώριση συντάξιμων ετών, η καθιέρωση ειδικού μισθολογίου βάσει και των νέων Ευρωπαϊκών Σωφρονιστικών Κανόνων, η παροχή υγειονομικής περίθαλψης σε στρατιωτικά νοσοκομεία, η ενίσχυση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού κ.λπ.

Ο Τομέας Προστασίας του Πολίτη αναγνωρίζει ότι η μεταχείριση της ένοπλης υπηρεσίας των εξωτερικών φρουρών από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν είναι η δέουσα, αφού από το 2019 μέχρι σήμερα ή εξωτερική φρουρά αλλά και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αντιμετωπίζονται υποτιμητικά, χωρίς να διασφαλίζεται κανένα δικαίωμα τους.

Για αυτό εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναλαμβάνονται οι αναγκαίες πρωτοβουλίες για την προβολή, ανάδειξη και διεκδίκηση των ευλόγων αιτημάτων του σώματος εξωτερικών φρουρών.


Πηγή

Leave a Reply