«Παύουν τα προγραμματισμένα χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων σε ένα από τα μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας»

Δήλωση Ιωάννη Τσίμαρη, Βουλευτή Ιωαννίνων & υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Υγείας για την παύση προγραμματισμένων  χειρουργείων στο Νοσοκομείο Παίδων  “Αγλαΐα Κυριακού”

Η ζοφερη πραγματικότητα στο ΕΣΥ ξεπερνά κάθε φαντασία!

Σήμερα το  Νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” ανακοίνωσε την παύση λειτουργίας των προγραμματισμένων χειρουργείων λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων.

Σε ένα απο τα δύο μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας η υποστελεχωση οδήγησε τη συνέλευση των γιατρών του χειρουργικού τομέα  να λάβει αυτήν την απόφαση, ώστε να μπορεί να καλύψει επαρκώς τις εφημερίες και τα έκτακτα χειρουργικά περιστατικά. 

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν:  “Παρά τον μεγάλο όγκο περιστατικών που εξυπηρετείται στα χειρουργεία, υπάρχει εδώ και καιρό το πρόβλημα υποστελέχωσης. Έτσι, τα περιστατικά της λίστας τακτικών χειρουργείων λιμνάζουν, και οι χειρουργικές κλινικές δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ούτε το εκπαιδευτικό τους έργο, καθώς από τις 10 χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου είναι ενεργές μόνο οι 2!”

Η προτεραιότητα στην Υγεία, κύριοι της Κυβέρνησης,  δεν δίνεται ούτε καν στα παιδιά! 

Μήπως κι εδώ θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση τα απογευματινά χειρουργεία, κ. Υπουργέ;


Πηγή

Leave a Reply