Δήλωση Χρήστου Γκόκα για τη νέα συμφωνία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Κίνημα Αλλαγής

Δήλωση Χρήστου Γκόκα, Υπεύθυνου Τομέα Υποδομών και Μεταφορών, Κ.Ο. Κινήματος Αλλαγής, σχετικά με τη νέα συμφωνία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις Άγονες Γραμμές.

Με την υπογραφή της νέας συμφωνίας της Κυβέρνησης με την Ιταλική ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ολοκληρώθηκε η χωρίς διαγωνισμό ανάθεση του έργου της λειτουργίας των άγονων γραμμών, με το δώρο των 750 εκατ. ευρώ για 15 χρόνια, μετά τα 250 εκατ. ευρώ για 5 χρόνια της πρώτης ανάθεσης από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Είναι γνωστό ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε πουλήσει την Ελληνική Κρατική ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με το εξευτελιστικό ποσό των 45 εκατ. ευρώ, όταν ως αξιωματική αντιπολίτευση είχε θεωρήσει το ποσό των 300 εκατ. ευρώ, το 2014, ως ξεπούλημα.

Οι πανηγυρισμοί της σημερινής Κυβέρνησης της Ν.Δ., με τις δηλώσεις των αρμόδιων Υπουργών Μεταφορών και Οικονομικών, δεν μπορούν να διαγράψουν την πραγματικότητα, μιας σκανδαλώδους στην ουσία σύμβασης, αλλά και την απουσία του ανταγωνισμού για το μεταφορικό έργο στους ελληνικούς σιδηροδρόμους.

Το Ελληνικό Δημόσιο επιδοτεί με 50 εκατ. ευρώ το χρόνο, μια Ιταλική Κρατική Εταιρεία, για τις άγονες γραμμές, πολλές από τις οποίες δεν είναι πλέον άγονες.

Οι αόριστες αναφορές σε επενδύσεις και χωρίς συγκεκριμένα ποσά, μας θυμίζουν τις αντίστοιχες επενδύσεις της πρώτης πενταετούς ανάθεσης, που δεν υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τις προβλέψεις που υπήρχαν.  Τέλος, ακόμα περιμένουμε απαντήσεις για το σύνολο των ερωτήσεων, που εδώ και δύο χρόνια έχουμε θέσει, προς την Κυβέρνηση, όπως περιμένουμε και  τα έγγραφα στοιχεία που έχουμε αιτηθεί. Ζητήματα τα οποία σκόπιμα αποσιωπήθηκαν μέχρι και σήμερα, προκειμένου να εκτελεστεί μια προειλημμένη απόφαση υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων και σε κάθε περίπτωση σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.


Πηγή

Leave a Reply