«Το συμφέρον του παιδιού δεν κινδυνεύει από μία συμπεριληπτική κοινωνία, αλλά από τα εγκαταλελειμμένα σχολεία και τα υποχρηματοδοτούμενα πανεπιστήμια»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Αταίριαστος» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούντο και Χρήστο Κούτρα ήταν σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Κληθείς να σχολιάσει τις σημερινές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο Δημήτρης Μάντζος σημείωσε πως «δεν μπορώ να ερμηνεύσω αν προτείνεται δημοψήφισμα, οι λέξεις, άλλωστε, δημοψήφισμα και Εκκλησία δεν μας δημιουργούν καλούς συνειρμούς, καθώς μας θυμίζει την ιστορία των αστυνομικών ταυτοτήτων», τονίζοντας ωστόσο ότι «συμφωνώ με τον Αρχιεπίσκοπο ότι χρειάζεται ενημέρωση για να καταλάβει η κοινωνία τι καλούμαστε να συζητήσουμε και τι θα κληθούμε να ψηφίσουμε. Γιατί η συζήτηση μέχρι τώρα έχει περιστραφεί στο ποιοι θα το ψηφίσουμε και αν. Υπάρχει μία άγνοια την οποία εκμεταλλεύονται κάποιοι για να κάνουν πολιτική καμπάνια υπέρ ή κατά μίας θέσης».

Ο Δ. Μάντζος χαρακτήρισε την Εκκλησία «σημαντικό φορέα με κοινωνικό έργο και προσφορά και φορέα που πρέπει να προωθεί την αγάπη στα σπίτια και τις οικογένειες», εκτιμώντας ότι πιθανά κηρύγματα και πιέσεις ιεραρχών σε βουλευτές «υπερβαίνουν κατά πολύ την έννοια της γνώμης. Είναι ένα πράγμα να έχεις τη γνώμη σου και να την εκφράζεις με θάρρος και δημόσια και άλλο να επηρεάζεις ή να απειλείς τους βουλευτές ή τους πολίτες σε σχέση με την ψήφιση ενός νόμου».

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως «ακούμε απίστευτα πράγματα και τέρατα στη Βουλή εδώ και δύο ημέρες από συγκεκριμένα κόμματα της Δεξιάς. Πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, που δεν συζητήθηκαν ποτέ και που δεν φαίνεται να είναι στο σχέδιο νόμου» και διερωτήθηκε:

«Όταν θες να βελτιώσεις τη ζωή κάποιων πολιτών χωρίς να επηρεάζεις τη ζωή άλλων, αυτό δεν είναι μία θετική εξέλιξη; Δεν είναι θετικό να ζούμε όλοι χωρίς αδικαιολόγητες διακρίσεις στην κοινωνία;».

Ο Δημήτρης Μάντζος επανέλαβε ότι «το ΠΑΣΟΚ από το 1983 έως σήμερα είναι στην πρωτοπορία των κοινωνικών μεταρρυθμίσεων και έχει αλλάξει το οικογενειακό δίκαιο. Αν δεν υπήρχε το ΠΑΣΟΚ και αν δεν είχε συγκρουστεί εκεί που έπρεπε, δεν θα είχαμε ούτε την κατάργηση της προίκας και της ποινικοποίησης της μοιχείας, ούτε θα είχε έρθει ο πολιτικός γάμος και μετέπειτα οι νέες ταυτότητες.Το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη και στην αντιπολίτευση. Σε όλα τα προηγούμενα χρόνια, ψήφισε και στήριξε διατάξεις που φέρνουν τη χώρα μας πιο κοντά στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και στην κοινωνική ισότητα, τη συμπεριληπτική δημοκρατία. Και επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και επί Νέας Δημοκρατίας. Αν τα αθροίσουμε, εμείς έχουμε ψηφίσει τους περισσότερους νόμους από το ’74 έως σήμερα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Θα το κάνουμε ξανά από θέση αρχής, εάν και εφόσον το σχέδιο νόμου κατοχυρώνει τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και εξασφαλίζει το συμφέρον του παιδιού».

Ο Δημήτρης Μάντζος εξήγησε την αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα δέσει τα κορδόνια της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας τα εξής: «Η απάντηση αυτή έχει να κάνει με την κομματική πειθαρχία και με μία συζήτηση που ξεκίνησε με στρεβλό τρόπο από τη Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία είπε ότι θα φέρει ένα σχέδιο νόμου, γνωρίζοντας ότι βουλευτές ακόμη και υπουργοί της δεν θα το στηρίξουν, και βάζει απέναντι το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντάς τους “θα κάνετε εσείς τα ρεπό των βουλευτών και των υπουργών μου, σας παρακαλώ;”. Και όταν εμείς δεν του απαντούμε “ναι” και δεν του δένουμε τα κορδόνια, είμαστε εμείς οι κακοί και αυτοί που δεν έχουν αρχές και αξίες».

«Εγώ βλέπω δύο αντιφάσεις. Βλέπω έναν κ. Γεωργιάδη πριν από κάτι χρόνια να μιλά κατά της ομοφυλοφιλίας και πως πρέπει να αποπεμφθούν από την κοινωνία οι ομοφυλόφιλοι και τώρα να γίνεται δάσκαλος σε φροντιστήρια υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριώνΚαι βλέπω και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι θα πάρουν τα ρεπό και λένε και ευχαριστώ και έρχονται στα πάνελ και δείχνουν σε μένα, που λέω από θέση αρχής ότι είμαι θετικός, ότι φταίω εγώ που δεν τους λέω από τώρα αν θα κάνω τα ρεπό τους. Εγώ τους λέω καθαρά, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα περιμένει το σχέδιο νόμου. Η θέση αρχής είναι καθαρή. Μεμονωμένες φωνές που έχουν ακουστεί, δεν απηχούν αυτήν τη θέση αρχής. Θα έρθει το σχέδιο νόμου και θα συζητηθεί στην ΚΟ μας όπως συζητιέται κάθε σχέδιο νόμου»., υπογράμμισε ο Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Κλείνοντας, ο Δημήτρης Μάντζος επίστησε την προσοχή στο συμφέρον του παιδιού, τονίζοντας πως «αυτό δεν κινδυνεύει από μία συμπεριληπτική κοινωνία. Κινδυνεύει από ένα εγκαταλελειμμένο σχολείο, από την έλλειψη ασφάλειας στους δρόμους και στις γειτονιές, από τα υποχρηματοδοτούμενα πανεπιστήμια. Και αυτά θα τα συζητήσουμε. Το ΠΑΣΟΚ θα είναι και σε αυτά στην πρωτοπορία».


Πηγή

Leave a Reply