Συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων»

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, αποτελούμενο από τον Υπεύθυνο ΚΤΕ Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Μουλκιώτη, τον Γραμματέα Τομέα Εργασίας Μηχάλη Καλαντζόπουλο και τον Αναπληρωτή Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Κουλούρη, συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων».

Κύριο θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η αυθαίρετη απένταξη οδηγών σχολικών λεωφορείων από τον Κανονισμό ΒΑΕ, μετά από 36 χρόνια συνεχούς υπαγωγής τους στον Κανονισμό. Ο ΕΦΚΑ, παρά τη ρητή ένταξη των οδηγών σχολικών λεωφορείων στον Κανονισμό με ΚΥΑ του 2011, παρά το Πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη, παρά το γεγονός ότι οι διατάξεις του Κανονισμού ΒΑΕ αποτελούν εξαιρετικό δίκαιο, μη επιδεχόμενο διασταλτικής ερμηνείας, με ένα απλό έγγραφο τους απεντάσσει μετά από 36 χρόνια. 

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, επιβεβαίωσαν την στήριξή τους και δεσμεύτηκαν για την ανάδειξη του θέματος μέσω άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου και κάθε άλλης νόμιμης διαδικασίας.


Πηγή

Leave a Reply