Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο της Αιμιλίας Γερουλάνου

Ο Τομέας Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και η Υπεύθυνη Κ.Τ.Ε. Πολιτισμού, Βουλευτής Λακωνίας Νάγια Γρηγοράκου αποχαιρετούν τη σπουδαία αρχαιολόγο-βυζαντινολόγο Αιμιλία Καλλιγά – Γερουλάνου. 

Φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Εργάστηκε δίπλα στον βυζαντινολόγο Μανόλη Χατζηδάκη για την έκθεση “Η Βυζαντινή Τέχνη, Τέχνη Ευρωπαϊκή” το 1964 στο Ζάππειο και στη συνέχεια στο Μουσείο Μπενάκη, το οποίο είχε ιδρύσει ο παππούς της, Αντώνης Μπενάκης. Εκεί οργάνωσε το πρώτο φωτογραφικό αρχείο στην Ελλάδα. Tο 2000 έγινε μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη και από το 2005 έως το 2018 διετέλεσε πρόεδρος του. 

Η συμβολή της στον πολιτισμό αφήνει παρακαταθήκη στις νεότερες γενιές Ως δημοτική σύμβουλος, επικεφαλής του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης, αργότερα του Πνευματικού Κέντρου, αλλά και ως αντιδήμαρχος, η Αιμιλία Γερουλάνου εργάστηκε ακατάπαυστα για την προαγωγή των κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων στην Αθήνα. Επίσης ήταν ανεκτίμητη η συνεισφορά της στη διαπαραταξιακή επιτροπή για τους πρόσφυγες και στην αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Αθηναίων καθώς και η παρουσία της στο Δ.Σ. του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού “Αθήνα 9,84”. 

Παντρεύτηκε με τον Μαρίνο Γερουλάνο και απέκτησαν τέσσερα παιδιά, τρεις κόρες και έναν γιο, τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παύλο Γερουλάνο, στους οποίους εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.


Πηγή

Leave a Reply