«Προσφέραμε συναίνεση και μας απάντησε η κυβέρνηση με περιφρόνηση κι αλαζονεία»

Στο πλαίσιο της τηλεοπτικής του συνέντευξης στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη, ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, αναφέρθηκε στις αντιθεσμικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για την επιστολική ψήφο.

«Ο κ. Μητσοτάκης το καλοκαίρι δήλωνε ότι δεν είμαστε προετοιμασμένοι και δεν υπάρχει ο ανάλογος χρόνος  για την επιστολική ψήφο κι επιπλέον ότι πρόκειται για ένα θέμα, που θα δούμε μετά τις ευρωεκλογές. Ένα μήνα πριν, αποφάσισαν να φέρουν το νομοσχέδιο για επιστολική ψήφο των αποδήμων μόνο στις ευρωεκλογές και ξαφνικά με μία τροπολογία της τελευταίας στιγμής επεκτείνεται η ρύθμιση και στις εθνικές εκλογές. Μόλις προχθές η υπουργός Εσωτερικών, Ν. Κεραμέως, είχε αναφέρει ξεκάθαρα σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ ότι δεν θα ισχύσει για τις εθνικές εκλογές, καθώς αυτές έχουν άλλο νομοθετικό πλαίσιο, που ρυθμίζεται από το Σύνταγμα με μια ειδική νομολογία» επισήμανε ο κ. Σπυρόπουλος αναδεικνύοντας τα μπρος πίσω της Κυβέρνησης. 

Μάλιστα διερωτήθηκε: «Ποιος μπορεί να εμπιστευτεί αυτήν την αναξιόπιστη κυβέρνηση η οποία μία λέει το ένα και μία το άλλο; Προσφέραμε συναίνεση και η Κυβέρνηση μας απάντησε με περιφρόνηση κι αλαζονεία».

«Δεν είναι ώρα για μικροπολιτικές τακτικές και μικροκομματισμούς αλλά για σοβαρότητα. Το Σύνταγμα προβλέπει ότι σε τέτοιες ευρύτερες αλλαγές στον εκλογικό νόμο χρειάζεται ευρύτερη συνεννόηση και γι’ αυτό απαιτούνται 200 ψήφοι. Άρα, έτσι κι αλλιώς δεν περνάει. Εμείς είμαστε θετικοί στο να ψηφιστεί έτσι όπως προβλέπεται στο σχετικό άρθρο, αλλά ζητάμε να αποσυρθεί άμεσα η συγκεκριμένη τροπολογία και το πλαίσιο που αφορά στους ψηφοφόρους εντός επικρατείας, να αφορά όσους έχουν κώλυμα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος για  λόγους υγείας, ηλικίας, αναπηρίας, εργασίας και σπουδών μακριά από τον κύριο τόπο κατοικίας. Με δυο λόγια, να είμαστε λογικοί απέναντι σε αυτό που ζητά ο ελληνικός λαός και να μην πηγαίνουμε σε παράλογα πράγματα, τα οποία δημιουργούν μια στρεβλή κατάσταση». 

Σχολιάζοντας τη στάση της Ιεραρχίας σχετικά με το επικείμενο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ο κ. Σπυρόπουλος επισήμανε ότι «οφείλουμε να σεβόμαστε και να ακούμε τις απόψεις όλων, όμως η Κυβέρνηση νομοθετεί πάνω στα σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας».

«Το ζήτημα εξαρχής τέθηκε σε λανθασμένη κατεύθυνση από τον Πρωθυπουργό» πρόσθεσε ο κ. Σπυρόπουλος υπογραμμίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ πρωτοστάτησε στις μεγάλες αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο, τη μη αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες κ.α. Βλέπετε πόσο αναχρονιστική μας φαίνεται σήμερα η σύγκρουση της εποχής για τις ταυτότητες; Η κοινωνία προχωρά μπροστά».

«Πρέπει να αφήσουμε τους Βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου να δουν το τελικό νομοθέτημα. Ζητάμε την άποψη τους επί ενός νομοσχεδίου, που δεν έχουν καν δει. Συζητάμε ένα θέμα για το οποίο έχουν γίνει εντατικά φροντιστήρια στους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αλλά οι Βουλευτές της αντιπολίτευσης είναι στο σκοτάδι» επισήμανε ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.


Πηγή

Leave a Reply