«”Λερναία Ύδρα” η ακρίβεια, χωρίς σοβαρή πολιτική αντιμετώπισής της»

Καλεσμένη στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» του MEGA,με τους δημοσιογράφους Ντ. Σιωμόπουλο και Στ. Γκαντώνα, ήταν την Κυριακή η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής καιΒουλευτής Λάρισας,Ευαγγελία Λιακούλη.

Όσον αφορά τα ερωτήματα για τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών και των παιδιών τους, η Ε. Λιακούλη χαρακτήρισε όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. στο πάνελ, κ. Θ. Πλεύρης, περί ανάγκης ευρείας διαβούλευσης και επιστημονικής αρωγής, ως «επιτομή της κοινής λογικής».Σημείωσε δε ότι «ένα τέτοιο θέμα θα πρέπει να ανοίξει άμεσα  στο δημόσιο διάλογο. Καλώ τον κ.Πρωθυπουργό να ακούσει και τους Βουλευτές της Ν.Δ.και τους Βουλευτές όλων των κομμάτων.Είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να δούμε σε πάρα πολλές διαστάσεις, γιανα σταματήσει αυτή η κουβέντα που μου θυμίζει περισσότερο “κλειδαρότρυπα”.Εμείς είμαστε οι άνθρωποι που λέμε ότι ασπαζόμαστε την επιστήμη, αυτά είπαμε και για το εμβόλιο, για τις εφευρέσεις, για τις καινοτομίες και για όλα αυτά που απασχολούν την ανθρωπότητα τον τελευταίο αιώνα.Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, λοιπόν, θα πρέπει να στραφούμε σε βάθος σε μια συζήτηση που θα καλύψει όλο το θέμα του τι σημαίνει γάμος ομόφυλων ζευγαριών και τι σημαίνει τεκνοθεσία στη σημερινή κοινωνική κατάσταση, ποιες διαστάσεις μπορεί να πάρει, ποιες προϋποθέσεις πρέπει να έχει. Δεν έγινε καμία τέτοια συζήτηση».

Εν συνεχεία, στο ερώτημα για το εάν το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα στηρίξει τη σχετική πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ,  η Γραμματέας της Κ.Ο. απάντησε ότι «έρχεται μια πρόταση νόμου από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να έχει γίνει αυτή η συζήτηση σε δημόσιο επίπεδο. Θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να έχει αναληφθεί μια πρωτοβουλία διαβούλευσης ή σύστασης μιας Επιτροπής και ευρείας συζήτησης με τους κοινωνικούς φορείς. Θα προτιμούσα προσωπικά να γίνει ένας ανοιχτός διάλογος, ένα κάλεσμα για τη σύσταση μιας Επιτροπής που θα μπορούσε να εκεί διακομματικά χαρακτηριστικά, οι κοινωνικοί επιστήμονες να είναι παρόντες. Η διαβούλευση είναι το μεγάλο όπλο της σύγχρονης πολιτικής».

Περαιτέρω, περιέγραψε την κατάσταση που παρουσιάζει ο  ΣΥΡΙΖΑ σαν «μια πυξίδα που έχει τρελαθεί η βελόνα και δεν ξέρει κατά που να πάει και τι να κάνει», τονίζοντας ότι «ενώ η κοινωνία χειμάζεται, ενώ έχουμε πληθωρισμό δύο μονάδες παραπάνω από το μέσο όρο της Ευρωζώνης, ενώ πληρώσαμε 15% παραπάνωτο χριστουγεννιάτικο τραπέζι,ενώ έχουμε ζητήματα με τα πανεπιστήμια, με την αστυνομία κλπ, ασχολούμαστε από τη μια με τις Σπέτσες και από την άλλημε το εάν και πόσο καλά γνώριζε ο κ. Μητσοτάκης τον κ. Κασσελάκη».

«Τα βήματά μας στο ΠΑΣΟΚ είναι σταθερά. Δεν θέλουμε να είναι βιαστικά. Έχουμε εισαγάγει στον πολιτικό λόγο την έννοια του ορθού, του συγκεκριμένου και του κοστολογημένου. Για παράδειγμα, έχουμε προτείνει τη μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης. Η Κυβέρνηση δεν το υλοποίησε, καθώς δεν επιθυμεί να βάλει “το χέρι στην τσέπη” των μεγάλων, των λίγων και των ισχυρών. Περιορίζεται σε ελέγχους για τα μάτια του κόσμου, που δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καιρών, όπου ένα νοικοκυριό χρειάζεται κατά μέσο όρο την εβδομάδα περισσότερο από 25% αυτού που παίρνει κάθε εβδομάδα. Αν δεν αλλάξει ο πολιτικός προσανατολισμός, οι πολιτικές που ασκούνται,η ακρίβεια δεν χτυπιέται, είναι μια “Λερναία Ύδρα”. Θα πρέπει σε αυτό να δημιουργήσουμε κοινή πολιτική γραμμή», υπογράμμισε.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, η Λαρισαία Βουλευτής δεν παρέλειψε να αναδείξει ξανά ότι «η Θεσσαλία μοιάζει ακόμα με βούρκο», τονίζοντας ότι οι ρυθμοί αποκατάστασης της περιοχής είναι εξαιρετικά ανησυχητικοί.


Πηγή

Leave a Reply