«Η Νέα Δημοκρατία απέτυχε να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών, που βιώνουν την παρανομία και την εγκληματικότητα δίπλα τους»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο ήταν το πρωί της Πέμπτης ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό με επίκεντρο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Σπυρόπουλος σχολίασε ότι «στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επί Κυριάκου Μητσοτάκη, έχουν καταγραφεί οι περισσότερες αλλαγές υπουργών. Κατά την άποψή μου, αυτό αποδεικνύει την αποτυχία της πολιτικής της Κυβέρνησης να εγγυηθεί την ασφάλεια του πολίτη. Αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν είναι μόνο οι Κροάτες χούλιγκαν που διέσχισαν όλη την Ελλάδα ανενόχλητοι και δολοφόνησαν ένα αθώο παιδί στο κέντρο της Αθήνας, δεν είναι μόνο η οπαδική βία, είναι το αίσθημα ανασφάλειας που υπάρχει σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας. Αυτό είναι το μεγάλο θέμα».

«Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στον ελληνικό λαό μια Κυβέρνηση, η οποία κατά τις προεκλογικές του εξαγγελίες θα είχε ως κεντρική προτεραιότητα  τα ζητήματα ασφάλειας. Έκανε την επιλογή του κ. Μηταράκη. Έφυγε ο κ. Μηταράκης, ήρθε ο κ. Οικονόμου. Δεν πέρασαν τέσσερις μήνες και γυρίσαμε πάλι πίσω στον κ. Χρυσοχοΐδη. Αυτό μαρτυρά ανεπάρκεια σε επίπεδο πολιτικής και επιλογών προσώπων», συμπλήρωσε.

«Η πολιτική μας συναίνεση κατατείνει σε προσλήψεις, ενίσχυση, ένταξη των αστυνομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά.  Μιλήσαμε για τις κάμερες στα κράνη. Μαθαίνω πως ούτε τοποθετήθηκαν συνολικά ούτε λειτουργούν. Πως αναβαθμίστηκε ο εξοπλισμός τους; Ενισχύθηκαν τα αστυνομικά τμήματα σε κάθε γειτονιά; Άρα, λοιπόν, εδώ είναι μια σειρά από ζητήματα τα οποία αποδεικνύουν την αποτυχία της Νέας Δημοκρατίας σε μια από τις βασικές προεκλογικές της δεσμεύσεις. Δυστυχώς, καθημερινά οι πολίτες βιώνουν την παρανομία δίπλα τους» σημείωσε ο κ. Σπυρόπουλος ερωτηθείς για τα περιθώρια ευρύτερης συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων σε ζητήματα ασφάλειας.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άγγελου Συρίγου, ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε ότι οι δημόσιες τοποθετήσεις για τα εθνικά θέματα και η έκφραση άποψης σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάννης οφείλουν να είναι πολύ προσεκτικές την ώρα που από την απέναντι πλευρά του Αιγαίου διατυπώνονται αναθεωρητικές στρατηγικές.

«Θα πρέπει να υπάρχει μια ξεκάθαρη αποδοκιμασία απ’ την πλευρά της Κυβέρνησης για αυτές τις απαράδεκτες δηλώσεις» τόνισε και πρόσθεσε ως προς τα ελληνοτουρκικά ότι «απέναντι στην ατζέντα Ερντογάν –που την είδαμε και στην συνέντευξή του στην “Καθημερινή”- ότι όλα είναι πάνω στο τραπέζι, η απάντηση μας είναι ξεκάθαρη: Δεν είναι όλα στο τραπέζι, δεν τα συζητάμε από την αρχή, υπάρχουν ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές και σαφής εθνική γραμμή».

Σχετικά με το επικείμενο νομοσχέδιο του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκάθαρη άποψη και περιμένουμε να δούμε το σύνολο του νομοσχεδίου, που θα φέρει η Κυβέρνηση. Το ζήτημα έχει πάρα πολλές πτυχές και πρέπει να συζητήσουμε με σοβαρότητα. Η Κυβέρνηση ανοίγει ένα θέμα και στη συνέχεια γίνεται μια δημόσια αντιπαράθεση με τα στελέχη και τους βουλευτές της αν θα το ψηφίσει η κυβερνητική πλειοψηφία. Αποτελεί απόφαση της Κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας ότι συμφωνούν με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών; Αν είναι απόφαση τους, ας το φέρουν συγκροτημένα».


Πηγή

Leave a Reply