Δήλωση Απ. Πάνα, Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για τον νέο ΟΣΕ

Ο Ελληνικός Σιδηρόδρομος απαιτεί σήμερα άμεση χρηματοδότηση και στελέχωση, αφού στο οργανόγραμμα που έχει ψηφίσει (Μάιος 2022) η Κυβέρνηση, με 2100 εργαζόμενους, υπηρετεί σχεδόν το 1/4.

Χρήσιμο θα ήταν όμως, να δούμε τις προτάσεις της Κυβέρνησης για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Σιδηρόδρομων και τις δυνατότητες αναπτυξιακής και σιδηροδρομικής σύνδεσης όλων των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της χώρας , λιμάνια , βιομηχανικά πάρκα, και γενικότερα οργανωμένους φορείς υποδοχής επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, με το υπάρχον σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. 

Θα πρέπει να γίνουν όλα εκείνα τα απαραίτητα βήματα που  θα δίνουν πραγματικά αναπτυξιακό χαρακτήρα στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο, αλλά και δυνατότητες προσέλκυσης επενδύσεων.

Αναμένουμε επίσης από τη Κυβέρνηση και πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση του εξορθολογισμού της σιδηροδρομική αγοράς ( operators ) η οποία σήμερα δεν υφίσταται.

Παρόλα αυτά αν η Κυβέρνηση φέρνει το θέμα στην επικαιρότητα μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, για να αποφύγει τις όποιες ευθύνες που της αναλογούν στο δυστύχημα των Τεμπών,  δυστυχώς είναι σε λάθος χρόνο και κατεύθυνση.


Πηγή

Leave a Reply