Συνάντηση κλιμακίου ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με εκπροσώπους πρωτοβάθμιων σωματείων επιχειρήσεων εστίασης

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, αποτελούμενο από την Γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ευαγγελία Λιακούλη, τον Υπεύθυνο ΚΤΕ Οικονομικών Πάρη Κουκουλόπουλο, τον Υπεύθυνο ΚΤΕ Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Μουλκιώτη, τον Διευθυντή ΚΟ Γιάννη Κουτσούκο και τον Αναπληρωτή Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Κουλούρη, συναντήθηκε με εκπροσώπους πρωτοβάθμιων σωματείων επιχειρήσεων εστίασης.

Oι εκπρόσωποι των σωματείων αναφέρθηκαν στα μεγάλα προβλήματα του κλάδου τους -κλάδου που αιμοδοτεί την ελληνική οικονομία και την απασχόληση- και συγκεκριμένα επικεντρώθηκαν σε φορολογικά και εργασιακά ζητήματα. Εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στην φορολογική νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, της οποίας ζητούν την απόσυρση, καθώς πλήττει ευθέως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και απειλεί με αφανισμό ειδικά τις μικρές επιχειρήσεις σε περιοχές με πληθυσμό κάτω των 3.000 κατοίκων. Επιπλέον, παρουσίασαν μια σειρά φορολογικών ζητημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο (όπως οι υπέρογκες χρεώσεις των τραπεζών) και την έντονη ανησυχία τους για την εντός του 2024 ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στον καφέ και γενικά στην εστίαση καθώς και εργασιακά ζητήματα, όπως την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας στην χώρο της εστίασης και τη δυνατότητα σποραδικής απασχόλησης επιδοτούμενων ανέργων χωρίς διακοπή της τακτικής επιδότησης ανεργίας. 

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής  ενημέρωσαν για την έγκαιρη ανάδειξη των προβλημάτων του χώρου της εστίασης από το Κίνημα και την απόλυτη αντίθεση μας στην δήθεν μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης στο φορολογικό νομοσχέδιο. Ταυτόχρονα, δεσμεύτηκαν για την συνέχιση του διαλόγου με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης ώστε να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις, για εργοδότες και εργαζόμενους και να στηριχθεί ουσιαστικά ο κλάδος.


Πηγή

Leave a Reply