«Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει πολύ ακριβά την ατολμία της Κυβέρνησης στο πάρτι στην αγορά»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με τους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο ήταν σήμερα ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Σχετικά με την εικόνα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, ο κ. Σπυρόπουλος εκτίμησε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα το οποίο σταδιακά ανεβαίνει. Στόχος όλων μας είναι να μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο τα ποσοστά μας και να αποτελέσουμε μία εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στον κ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. Έχουμε πρόγραμμα, σύγχρονο πολιτικό λόγο, λύσεις για τα μεγάλα ζητήματα της κοινωνίας και το έμψυχο δυναμικό για να τα υπηρετήσουμε.

Ο αγώνας είναι διαρκής και πήχης δεν υπάρχει. Και οι πολίτες δεν θέλουν ευχολόγια από εμάς, αλλά να ακούσουν κάποιον να ασχολείται με τα πραγματικά τους προβλήματα. Το σχέδιο μας μπορεί να δημιουργήσει ένα πλέγμα ασφάλειας για τους πολίτες απέναντι στις διαρκείς κρίσεις».

Με αφορμή το πρόστιμο ύψους 2 εκατ. ευρώ που επιβλήθηκε στην εταιρεία Dixons για παραπλανητικές εκπτώσεις, σημείωσε: «Φανταστείτε τι γίνεται τρία χρόνια τώρα στην αγορά, όταν βλέπουμε να υπάρχουν τέτοιες στρεβλώσεις εις βάρος του καταναλωτή. Εμείς φωνάζαμε τόσα χρόνια να ενισχυθεί η ΔΙ.Μ.Ε.Α., ώστε να υπάρχει έλεγχος στην αγορά. Είναι αφύσικο οι τιμές στα προϊόντα να είναι πολύ υψηλότερες στη χώρα μας σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η Κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για αυτό το πάρτι στην αγορά. Την αδυναμία και την ατολμία της, την έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός πάρα πολύ ακριβά».

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος στάθηκε στην ανάγκη να αυξηθεί το πραγματικό εισόδηματων πολιτών, καθώς «έχουμε φτάσει σε ένα οριακό σημείο, όπου οι πολίτες δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Έχουν συσσωρευτεί αυξήσεις στην αγορά τροφίμων, στις τηλεπικοινωνίες, στα καύσιμα, στο φυσικό αέριο, στο στεγαστικό».

Υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει τις λύσεις σε αυτά τα ζητήματα καθώς «βλέπουμε την πραγματικότητα, δεν είμαστε μάγοι» και παρέθεσε σειρά προτάσεων της δημοκρατικής παράταξης:

«Έχουμε μιλήσει για αύξηση του κατώτατου μισθού, μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα, διαχείριση του ιδιωτικού χρέους με 120 δόσεις και προστασία πρώτης κατοικίας, άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος στέγασης με κατάργηση της golden visa. Πρέπει επίσης να ασχοληθούμε με το ότι η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια σε όλη την Ευρώπη όσον αφορά τη διαφορά μεταξύ επιτοκίου καταθέσεων και επιτοκίου δανεισμού. Πώς, επίσης, θα αυξηθούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα που υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά, όταν δεν δίνουμε κίνητρα στις ιδιωτικές εταιρείες μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών;» αναρωτήθηκε.

Δεν παρέλειψε, παράλληλα, να αναφερθεί και στο φλέγον ζήτημα της οπαδικής βίας, διερωτώμενος: «Θα ξανασυζητήσουμε το τι πρέπει να γίνει με τις συμμορίες των χούλιγκαν, όταν θα έχουμε κάποιον θάνατο φιλάθλου ή όταν μία ομάδα χούλιγκαν διασχίσει όλη την Ελλάδα και φτάσει στο κέντρο της Αθήνας; Ο πολίτης δεν αισθάνεται ασφάλεια».


Πηγή

Leave a Reply