«Η Κυβέρνηση λειτουργεί με manual επικοινωνίας και στην αντιμετώπιση της οπαδικής βίας»

Για το φαινόμενο της οπαδικής βίας μίλησε, στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Αφού ξεκαθάρισε πως «τόσο η αστυνομική βία όσο και η βία κατά των αστυνομικών συνιστούν βία και πρέπει να καταδικάζονται απερίφραστα και χωρίς επιφυλάξεις», ο Δ. Μάντζος εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον χρόνο κατά τον οποίο οι συναρμόδιοι υπουργοί κατέθεσαν τους 200 φακέλους χούλιγκανς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

«Η Κυβέρνηση ουσιαστικά ομολογεί την ανεπάρκεια και την αποτυχία της μέχρι τώρα. Λειτουργεί με ένα manual επικοινωνίας σε όλα τα ζητήματα. Εγώ αναρωτιέμαι, όπως όλοι μας, πότε σχηματίστηκαν και συγκεντρώθηκαν αυτοί οι διακόσιοι φάκελοι; Από την Πέμπτη που ο άτυχος αστυνομικός έπεσε θύμα της επίθεσης στο Ρέντη; Από πότε ήταν έτοιμοι και γιατί δεν είχαν υποβληθεί νωρίτερα;», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Ο Άλκης Καμπανός στη Θεσσαλονίκη και ο Χρήστος Κατσούρης στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν ήταν σοκαριστικά, τραγικά περιστατικά που θα έπρεπε να έχουν προκαλέσει την άμεση αντίδραση της Πολιτείας ενάντια στους χούλιγκανς; Δεν πρέπει, επιτέλους, κάποια στιγμή και η Κυβέρνηση να μας πει τι έχει κάνει και τι δεν έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια που κυβερνά;».

Διερωτήθηκε, παράλληλα, γιατί δεν έχουν εφαρμοστεί μέτρα όπως η ταυτοπροσωπία κα οι κάμερες στα γήπεδα, εκτιμώντας ότι «τα τελευταία χρόνια έχουμε έξαρση της βίας. Και η βία στα γήπεδα είναι μία πτυχή. Η βία, η σκληρή εγκληματικότητα, το οργανωμένο έγκλημα είναι εδώ, εντείνονται και πρέπει να αντιμετωπιστούν με όρους αστυνομίας και δικαιοσύνης.

Μία σκληρή κύρωση είναι ο ισόβιος αποκλεισμός από τα γήπεδα. Αν σε ένα νέο παιδί εξηγηθεί ότι θα μείνει για πάντα μακριά από το γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας, δεν θα γίνει το ίδιο εύκολα εργαλείο και μέσο σε εγκληματικά σχέδια άλλων».

Ο Δημήτρης Μάντζος υπογράμμισε πως «ο αθλητισμός πρέπει να προστατευθεί, διότι χρησιμοποιείται ως προκάλυμμα εγκληματικής δράσης. Εμείς θέλουμε να εφαρμοστούν τα μέτρα τα οποία έχουν εξαγγελθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Λέμε ναι, χωρίς αστερίσκους, στην ταυτοπροσωπία και στις κάμερες στα γήπεδα».
«Όταν όλες οι πράξεις είναι έξω από τα γήπεδα, ένα lockdown επικοινωνιακού τύπου δύο μηνών τι αναμένεται ότι θα φέρει ως αποτέλεσμα;», κατέληξε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.


Πηγή

Leave a Reply