«Το ΠΑΣΟΚ στοχεύει στην ενότητα του προοδευτικού χώρου και στην ανάληψη της ευθύνης διακυβέρνησης»

Σημεία συνέντευξης Παύλου Χρηστίδη στην «Αυγή της Κυριακής»

  • Το ΠΑΣΟΚ στοχεύει στην ενότητα του προοδευτικού χώρου και στην ανάληψη της ευθύνης διακυβέρνησης.
  • Η πολιτική ομάδα πέριξ του κ. Μητσοτάκη επιθυμεί την πολιτική αποξένωση του κ. Καραμανλή, αρχειοθετώντας πρακτικά το σκέλος των τυχόν ποινικών ευθυνών που έχει ως ο τότε αρμόδιος Υπουργός και στερώντας του ουσιαστικά το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Η κοινή γνώμη δικαίως θα εκλάβει αυτή την απόρριψη σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής ως πολιτική συγκάλυψη.
  • Η προσπάθεια ορισμένων κύκλων να προκαλούν διασπάσεις και νέους πολιτικούς σχηματισμούς στην ευρύτερη κεντροαριστερά ευνοεί μόνο τις συντηρητικές και αντιλαϊκές δυνάμεις της δεξιάς.

«Το ΠΑΣΟΚ στοχεύει στην ενότητα του προοδευτικού χώρου και στην ανάληψη της ευθύνης διακυβέρνησης», τόνισε ο Παύλος Χρηστίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής».

Ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Β’ Αθηνών, αναφερόμενος στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή, επεσήμανε ότι η πολιτική ομάδα πέριξ του κ. Μητσοτάκη επιθυμεί την πολιτική αποξένωση του κ. Καραμανλή, αρχειοθετώντας πρακτικά το σκέλος των τυχόν ποινικών ευθυνών που έχει ως ο τότε αρμόδιος Υπουργός και στερώντας του ουσιαστικά το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

«Η κοινή γνώμη δικαίως θα εκλάβει αυτή την απόρριψη σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής ως πολιτική συγκάλυψη», σημείωσε.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει ενδεχόμενη διαμόρφωση και νέων πολιτικών σχηματισμών, ο Παύλος Χρηστίδης ανέφερε: «Η προσπάθεια ορισμένων κύκλων να προκαλούν διασπάσεις και νέους πολιτικούς σχηματισμούς στην ευρύτερη κεντροαριστερά ευνοεί μόνο τις συντηρητικές και αντιλαϊκές δυνάμεις της δεξιάς».


Πηγή

Leave a Reply