«Ζήτημα δημοκρατίας και κράτους δικαίου η υπόθεση των υποκλοπών, ακόμη αναμένουμε απαντήσεις»

Στο διαδικτυακό κανάλι «NaftemporikiTV» και την εκπομπή «RushHour», με τη δημοσιογράφο Νικόλ Λειβαδάρη, μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

Σχολιάζοντας την παραφιλολογία περί «συμπόρευσης ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ», ο κ. Γλαβίνας είπε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα έτσι κι αλλιώς ούτε και τέθηκε ποτέ σε μια στέρεη και σοβαρή βάση αυτή συζήτηση ότι το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενωθούν», ενώ πρόσθεσε: «Προφανώς δεν μπορεί να γίνει και από τη στιγμή που για παράδειγμα ο κ. Γιώργος Τσίπρας, ένας άνθρωπος ο οποίος ήταν βουλευτής – πολύ κοντά στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – και σήμερα είναι διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ ως ένα φθαρμένο κόμμα, οπότε το βγάζει εκτός του πλαισίου οποιασδήποτε συζήτησης. Το ίδιο έχει κάνει και ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κεντροδεξιό κόμμα και δούρειος ίππος της Νέας Δημοκρατίας. Άρα, θεωρώ λίγο ανούσια και χωρίς καμία βάση τη συζήτηση, η οποία προφανώς και από την πλευρά μας, το έχουμε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή, δεν υπάρχει καμία πρόθεση, καμία τέτοια συζήτηση».Ως προς το θέμα των υποκλοπών σημείωσε τις τελευταίες εξελίξεις «όπως η αντικατάσταση των μελών της Ανεξάρτητης Αρχής για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών και η προσπάθεια δίωξης δύο μελών της και οι καταγγελίες του κ. Ράμμου. Νομίζω ότι αυτές οι εξελίξεις  αναδεικνύουν την ανάγκη  το ΠΑΣΟΚ που έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στην αντιπολίτευση, να αναδείξει όλα αυτά τα ζητήματα τα οποία πλήττουν βαθιά στην ουσία τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου».

«Ποτέ δεν είπαμε εμείς ότι έχουμε ‘’ιδιαίτερη πληροφόρηση’’. Ποτέ δεν είπαμε εμείς ότι έχουμε διαύλους επικοινωνίας με κάποια σκοτεινά κέντρα. Ό,τι μαθαίνουμε, είναι μέσα από την ερευνητική δημοσιογραφία ή όποια επίσημη ενημέρωση μας κάνουν τα επίσημα κρατικά όργανα», υπογράμμισε, απαντώντας σε ερώτηση για το από πού «αντλεί πληροφορίες» για την υπόθεση των υποκλοπών το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι «διαβάζουμε ενυπόγραφα δημοσιεύματα».

Επανέλαβε τη θέση του κινήματος ότι «αναμένουμε απαντήσεις», υπενθυμίζοντας, παράλληλα, πως όταν ξέσπασε το σκάνδαλο των υποκλοπών ο πρωθυπουργός «είχε πει μια κουβέντα: ‘’θα πέσει άπλετο φως’’. Έχει δει κάποιος από όλους εμάς να πέφτει έστω και μια αχτίδα φωτός σε αυτή τη νοσηρή υπόθεση;» διερωτήθηκε ο κ. Γλαβίνας, προσθέτοντας: «Λυπάμαι αλλά δεν έχει πέσει καμία».

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επισήμανε: «Να ξεκινήσουμε με μια παραδοχή. Με βάση τις τρεις -τέσσερις τελευταίες δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει, επιβεβαιωμένα, σταθερά σε σχέση με την τελευταία του επίδοση στις εθνικές εκλογές. Τουλάχιστον σε ένα ποσοστό δύο μονάδων έχει αυξήσει τις δυνάμεις του, σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

«Επιβεβαιώνεται μια δυναμική, η οποία πράγματι είναι και αισιόδοξη. Είναι αυτή που μας δίνει μια προοπτική. Τα βήματα τα οποία κάνουμε, είναι σταθερά, έχουν βάση. Η εκλογική μας απήχηση, η διεύρυνση των ακροατηρίων στα οποία απευθυνόμαστε, μεγαλώνει κι ενισχύεται διαρκώς και αυτό είναι θετικό. Το ΠΑΣΟΚ «βήμα – βήμα» και «με σοβαρό λόγο, με αξιοπιστία, με επάρκεια πείθει όλο και περισσότερους πολίτες», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι οι ευρωεκλογές αποτελούν ένα «πολύ κρίσιμο ορόσημο», όπου θα αναδειχθεί η δυναμική του κινήματος και θα φανεί ότι «αποτελεί την εναλλακτική πολιτική επιλογή απέναντι στη Νέα Δημοκρατία».


Πηγή

Leave a Reply