«Βλέπουμε την αποτυχία του επιτελικού κράτους να προστατεύσει του πολίτες»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Σήμερα» του Τ/Σ ΣΚΑΪ με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο ήταν το πρωί της Πέμπτης ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

«Θυμόμαστε το καλοκαίρι έναν στρατό χούλιγκαν να διασχίζει όλη την Ελλάδα και να δολοφονεί στο κέντρο της Αθήνας έναν αθώο πολίτη. Βλέπουμε την αποτυχία του επιτελικού κράτους να προστατεύσει του πολίτες. Κάντε την αυτοκριτική σας, κ.κ. της κυβέρνησης, που επαναλαμβάνονται διαρκώς τέτοια γεγονότα» τόνισε ο κ. Σπυρόπουλος στον απόηχο των χθεσινών επεισοδίων στο σταθμό του ηλεκτρικού στο Μοναστηράκι.

Σχετικά με την ακρίβεια, ο κ. Σπυρόπουλος θύμισε την αισχροκέρδεια στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων το καλοκαίρι και πρόσθεσε πως «το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου δεν επιβλήθηκε κανένα πρόστιμο στην αγορά τροφίμων» μολονότι οι ανατιμήσεις είναι συνεχείς.

«Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στις αυξήσεις σχεδόν σε όλα τα προϊόντα στο ράφι σε σχέση με τον μέσο όρο της Ε.Ε.» σημείωσε και πρόσθεσε τις περιπτώσεις των τηλεπικοινωνιών και του φυσικού αερίου.

«Η ΔΙΜΕΑ, η αρμόδια υπηρεσία για τη διενέργεια ελέγχων στην αγορά, -όπως ο Υπουργός Ανάπτυξης παραδέχτηκε- είναι υποστελεχωμένη»  ανέφερε ο κ. Σπυρόπουλος και ανέδειξε ότι προηγούμενα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί, δεν έχουν εισπραχθεί καθώς οι υποθέσεις είναι ακόμη στη διαδικασία των ενστάσεων.

Ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφερόμενος στον οριζόντιο φόρο που εξετάζει η κυβέρνηση για τους ελεύθερους επαγγελματίες, σημείωσε πως θα έπρεπε να δοθούν κίνητρα για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και να μην αναβάλλεται συνεχώς από την κυβέρνηση η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS.

«Η Νέα Δημοκρατία είχε ανακοινώσει προεκλογικά την πρόθεση της να αλλάξει τη φορολογία στους ελεύθερους επαγγελματίες; Γιατί σας θυμίζω ότι διατυμπάνιζε ότι δεν θα επιβληθεί κανένας νέος φόρος» επισήμανε ο κ. Σπυρόπουλος.


Πηγή

Leave a Reply