«Το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης σηκώνουν το κύριο βάρος της αντιπολίτευσης»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» και την εκπομπή «Μπρα ντερ φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γλαβίνας ανάφερε: «Όπως ξέρετε, εμείς δεν είχαμε καμία εμπλοκή, ούτε σχολιάσαμε ούτε είχαμε κάποια παρέμβαση στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε θα έχουμε και σας διαβεβαιώνω για αυτό. Ο στόχος μας είναι να δυναμώνουμε το ΠΑΣΟΚ, να δυναμώνουμε την παράταξή μας και να κάνουμε ισχυρή αντιπολίτευση καλύπτοντας το θεσμικό κενό που δημιουργείται από τις εξελίξεις. Έχει φανεί άλλωστε νομίζω και την προηγούμενη εβδομάδα αλλά και χθες ότι το κύριο βάρος της αντιπολίτευσης το σηκώνει το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρός του ο Νίκος Ανδρουλάκης. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ και ευρύτερα στο χώρο της Αριστεράς,  και φαίνεται ότι θα συνεχίσουν οι έντονες ανακατατάξεις. Από εκεί και πέρα εμείς, το είπε και ο Πρόεδρός μας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μας την Κυριακή, θα απευθύνουμε κάλεσμα στους πολίτες, σε κοινωνικές δυνάμεις οι οποίες θέλουν να συμπράξουν σε ένα μέτωπο επί τη βάση πολιτικών θέσεων και νομίζω είναι ξεκάθαρο αυτό, δεν πρόκειται να πάμε σε συγκολλήσεις εξουσίας».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πιο κοντά στο να συζητήσει πολιτικά με τον κ. Χαρίτση, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σχολίασε: «Θέλω καταρχήν να δείξουμε σεβασμό στους ανθρώπους οι οποίοι σήμερα ανεξαρτητοποιήθηκαν. Είναι μια δύσκολη στιγμή, δεν είναι εύκολο να φεύγεις από ένα κόμμα στο οποίο ήσουν πολλά χρόνια, ως εκ τούτου δεν θα μπούμε σε μια τέτοια συζήτηση. Εμείς αυτό που επιδιώκουμε και είναι αρκετά σαφές, είναι να οικοδομήσουμε κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες πάνω στα μεγάλα ζητήματα της χώρας, με ανθρώπους, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που προφανώς θα συμφωνήσουμε σε ένα κοινό πλαίσιο. Βασικό μας μέλημα είναι το πολιτικό πλαίσιο, το οποίο πρέπει να έχει βάση πολιτικές θέσεις και να δίνει λύσεις στα μεγάλα ζητήματα της χώρας όπως η ακρίβεια, το κόστος στέγασης, τα  ζητήματα της υγείας και της παιδείας».

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο ενός αντικυβερνητικού μετώπου, ο κ. Γλαβίνας επισήμανε: «Από τις πρώτες θέσεις του κ. Κασσελάκη επικρατούν ιδέες τις οποίες δεν μπορούμε να κατανοήσουμε σε ποιο πολιτικό φάσμα εν τέλει κατατάσσονται. Υπάρχει μια αμφισημία των θέσεων του κ. Κασσελάκη. Περιμένουμε να ακούσουμε στα μεγάλα ζητήματα τι έχει να πει», υπογραμμίζοντας ότι «προς το παρόν φαίνεται ότι δεν υπάρχουν τέτοιου είδους προϋποθέσεις σύγκλισης ή κοινωνικής συμμαχίας με δυνάμεις οι οποίες – επιτρέψτε μου την έκφραση – έχουν θέσεις τις οποίες θα χαρακτήριζα με επιείκεια αλλοπρόσαλλες. O κ. Κασσελάκης μας είχε κατατάξει – δεν θα σταματήσω να το υπενθυμίζω – στην Κεντροδεξιά και ότι είμαστε ‘’δούρειος ίππος’’ της Νέας Δημοκρατίας».

«Αναμένουμε και θέλουμε να ακούσουμε περισσότερα», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

«Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ένα ευρύ μέτωπο αντιπολίτευσης απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, η οποία φαίνεται προς το παρόν ότι έχει μια κυριαρχία, αλλά αυτό δεν θα γίνει προφανώς παραβιάζοντας και τους ηθικούς κανόνες της παράταξής μας. Θα γίνει επί τη βάσει πολιτικών θέσεων», υπογράμμισε ο Θανάσης Γλαβίνας.


Πηγή

Leave a Reply