Συνάντηση εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα 27/11/2023 στην Βουλή των Ελλήνων μεταξύ εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με αφορμή τις επερχόμενες τροποποιήσειςστον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας , τις αλλαγές  στον δικαστικό χάρτη της χώρας και άλλα τρέχοντα ζητήματα της Δικαιοσύνης. 

Στην συνάντηση διαπιστώθηκε η κοινή ανησυχία για την προχειρότητα και την αναποτελεσματικότητα των συχνών αλλαγών στους Ποινικούς Κώδικες καθώς από το 2019 και μετά υπήρξαν αλλεπάλληλες τροποποιήσεις. Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν επικείμενες αλλαγές στον δικαστικό χάρτη της χώρας και την προτεινόμενη ενοποίηση στον πρώτο βαθμόδικαιοδοσίας. 

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής εκπροσώπησαν η Βουλευτής Β1′ Βορείου Τομέα Αθηνών και Υπεύθυνη ΚΤΕ Δικαιοσύνης κα. Μιλένα Αποστολάκη, ο Γραμματέας Τομέα Δικαιοσύνης κ. Χρήστος Κακλαμάνης, ο Προϊστάμενος της Κ.Ο. κ. Χάρης Δημακαρέας και οι δικηγόροι κ.κ. Μιχάλης Καλαντζόπουλος, Στάθης Κουτσοχήνας, Κώστας Καρέτσος, Δημήτρης Μελίδης, Λουκάς Πουρσανίδης, Δημήτρης Κατσαμπούλας, ενώ από πλευράς της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, παραβρέθηκαν η Πρόεδρος της Ένωσης κα. Μαργαρίτα Στενιώτη, Πρόεδρος Εφετών και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης κ. Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης, Εφέτης και κ.Νικήτας Βελίας, Ειρηνοδίκης.  


Πηγή

Leave a Reply