Συνεδριάζει το Σάββατο η 100μελής Αρχική Εθνική Συντονιστική Επιτροπή της «Ώρας Αποφάσεων»

Η προγραμματισμένη Συνεδρίαση της Αρχικής Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής (ΑΕΣΕ) της «Ώρας Αποφάσεων», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29.4.2017 στο ξενοδοχείο Royal Olympic, Αθαν. Διάκου 28 (Στύλοι Ολυμπίου Διός, μετρό Ακρόπολη) στην αίθουσα «Panorama» στον 6ο όροφο.
Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 10:30 και θα τελειώσει στις 18:00
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κίνησης, η «Ώρα Αποφάσεων» προχωρά στο δρόμο της μετεξέλιξής της σ’ έναν σύγχρονο πολιτικό οργανισμό.  Στόχος να αποφασιστούν το πολιτικό πλαίσιο και ο οδικός χάρτης για τον νέο ενωμένο προοδευτικό φορέα.

Ορόσημο σ’ αυτήν την πορεία αποτελεί η πρώτη προγραμματισμένη συνεδρίαση της Αρχικής Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής (ΑΕΣΕ), η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 στο ξενοδοχείο Royal Olympic, στο κέντρο της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και με αφετηρία την Πολιτική Διακήρυξη της «Ώρας Αποφάσεων» θα γίνουν πολιτικές εισηγήσεις από την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Γιώργο Φλωρίδη και τον Γιάννη Ραγκούση. Επιπλέον, οι Γιάννης Δατσέρης και Μιλτιάδης Νεκτάριος θα αναφερθούν σε ζητήματα σχετικά με την επεξεργασία των προγραμματικών θέσεων. Εισηγήσεις για θέματα οργάνωσης, εξεύρεσης πόρων και επικοινωνίας θα πραγματοποιηθούν από άλλα μέλη της Επιτροπής που έχουν αναλάβει τον συντονισμό των επί μέρους δραστηριοτήτων.

Η ΑΕΣΕ θα αποτελέσει τη «σπονδυλική στήλη» της «Ώρας Αποφάσεων» για το επόμενο χρονικό διάστημα και η σύνθεσή της αποτυπώνει ανάγλυφα την προσπάθεια να εκφραστεί δυναμικά και αντιπροσωπευτικά η προοδευτική, παραγωγική Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 65% των μελών της Επιτροπής είναι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. ελεύθεροι επαγγελματίες, και επιχειρηματίες. Παράλληλα, βέβαια, σημαντική είναι η εκπροσώπηση των εργαζομένων στη δημόσια διοίκηση και στην εκπαίδευση, ενώ διακριτή είναι η παρουσία αγροτών και συνταξιούχων. Αντιστοίχως, αντιπροσωπευτική είναι και η γεωγραφική προέλευση των μελών.

Η «Ώρα Αποφάσεων» κινείται με την αίσθηση του επείγοντος, σ’ ένα κλίμα πολιτικής απαξίωσης και οικονομικής επιδείνωσης που κυριαρχεί στη χώρα. Με προσήλωση και πίστη στις αρχές της Πολιτικής της Διακήρυξης (http://oraapofaseon.gr/poioi-eimaste-kai-ti-theloyme/)  επιταχύνει τον οργανωτικό της βηματισμό, με στόχο να συνδημιουργήσει μια ενιαία πολιτική έκφραση των προοδευτικών, παραγωγικών δυνάμεων της χώρας – των δυνάμεων που θέλουν και μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στην προσπάθεια της πατρίδας μας για το επόμενο Κύμα Προόδου.

Αποστέλλεται κατάλογος των μελών της ΑΕΣΕ τα βιογραφικά σημειώματα των οποίων βρίσκονται στο link: http://oraapofaseon.gr/arxikh-ethinki-syntonistiki-grammateia/. Επίσης και ο κατάλογος της Συντονιστικής Γραμματείας Εξωτερικού, http://oraapofaseon.gr/syntonistiki-grammateia-eksoterikou/

Η Ημερήσια Διάταξη της Συνεδρίασης  θα περιλαμβάνει τα εξής θέματα:
 
(10:30 -14:30)
 1. Υποδοχή των συνέδρων από το Προεδρείο.
 2. Παρουσίαση της Πολιτικής Διακήρυξης της  Ώρας  Αποφάσεων από την Άννα Διαμαντοπούλου.
    (Η πολιτική Διακήρυξη βρίσκεται ήδη αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΩρΑwww.oraapofaseon.gr)
 3. Πολιτική εισήγηση από τον Γιώργο Φλωρίδη.
  Θέσεις της Ώρας Αποφάσεων για τη πολιτική συγκυρία- Προϋποθέσεις συνεργασίας με άλλους πολιτικούς φορείς. Οδικός χάρτης για τα επόμενα βήματα.
  Θα επακολουθήσει συζήτηση. Η διάρκεια της κάθε παρέμβασης θα εξαρτηθεί απο τον συνολικό αριθμό των ομιλητών.
  Σύνοψη των πολιτικών συμπερασμάτων από τον Γιάννη Ραγκούση
  Έγκριση της Διακήρυξης και της Εισήγησης επί των πολιτικών θέσεων
  (15:00 – 17:30)
 4. Οργάνωση προγραμματικής διαδικασίας – πανελλαδικής δικτύωσης – οικονομικής διαχείρισης και λειτουργίας της ΑΕΣΕ.
  α. Προγραμματικά θέματα – Ένταξη των μελών σε θεματικές ομάδες- Έναρξη της Δράσης από τον Μάιο που αφορά τις πολιτικές για την Νεολαία.
  β. Οργανωτικά θέματα – Ένταξη των μελών σε ομάδες περιφερειακές οργάνωσης ανά την Επικράτεια.
  γ. Επικοινωνία
  δ. Οικονομικά- Εύρεση πόρων- Διαχείριση
  ε. Σχέδιο Οργάνωσης και λειτουργίας  της Αρχικής Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής
  Θα επακολουθήσει συζήτηση
  Σύνοψη των πολιτικών συμπερασμάτων από τον Γιάννη Δατσέρη.