«Πολιτικός “διπολισμός” η αντιφατική στάση του ΣΥΡΙΖΑ»

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, με τους δημοσιογράφους Π. Στάθη και Σπ. Φρεμεντίτη, συμμετείχε το πρωί της Τετάρτη η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στη μη παρουσία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόσφατη εκδήλωση για τον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Κ. Σημίτη, η Λαρισαία Βουλευτής αναφερόμενη στις δηλώσεις του  Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκη  για το ΠΑΣΟΚ και τον Κ.Σημίτη,  χαρακτήρισε «πολιτικό διπολισμό» το γεγονός ότι «ενώ λίγες ώρες νωρίτερα, κατά την εθιμοτυπική συνάντηση που είχε ζητήσει από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, παρουσίασε ένα επικοινωνιακό προφίλ σεβασμού στη δημοκρατική παράταξη και στο έργο της και συναίνεσης με τις πρωτοβουλίες που ο Ν. Ανδρουλάκης έχει ήδη αναλάβει για το σκάνδαλο των υποκλοπών και για την τραγωδία των Τεμπών, στη συνέχεια μέσα σε λίγες μόνο ώρες δεν παρέστη στην εκδήλωση τιμής, με τη θέση που έφερε το όνομά του, να παραμένει κενή, κάνοντας απαράδεκτες δηλώσεις για την ίδια παράταξη που πριν λίγο εξυμνούσε με τη στάση του».

«Δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς είναι δυνατόν να προσεγγίζει κατά τέτοιο τρόπο και την ιστορική διαδρομή και την τωρινή στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στα πράγματα, την περίοδο πρωθυπουργίας του κ. Σημίτη, που διακρίνεται για τις πολύ μεγάλες κατακτήσεις της Ελλάδας, τα τεράστια έργα, για το ότι μπήκαμε στην ΟΝΕ και ισχυροποιήσαμε το ευρώ, για το ότι αποκτήσαμε Ανεξάρτητες Αρχές, για το ότι η πατρίδα μας είχε φωνή στον κόσμο», υπογράμμισε η Ε. Λιακούλη, σημειώνοντας πως «ο κ. Σημίτης έκανε μια καταπληκτική τοποθέτηση, μιλώντας για δύο καταλυτικές παραμέτρους, για τη συγκυρία και για το σχέδιο, δείχνοντας το παρόν και πρωτίστως προς το μέλλον».

Η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας επισήμανε ότι «πρέπει να μιλάμε με όρους αλήθειας», στηλιτεύοντας την «τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν είναι μόνο στο εσωτερικό του τοξικός, αλλά παρουσιάζει διάχυτη τοξικότητα παντού», αναδεικνύοντας το γεγονός ότι η στάση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ και απέναντι στο ΠΑΣΟΚ,  είναι καταφανώς υποκριτική και ματαιώνει κάθε προσδοκία για σοβαρή και υπεύθυνη κοινή στάση απέναντι στα μεγάλα προβλήματα της χώρας, που δυστυχώς τα διαχειρίζεται με αλαζονεία,  μια Κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων, η οποία όμως δεν ελέγχεται από την ανύπαρκτη αξιωματική αντιπολίτευση.


Πηγή

Leave a Reply