«Πολιτική απρέπεια η συμπεριφορά του κ. Κασσελάκη προς τον Κώστα Σημίτη. Το ΠΑΣΟΚ, η πολιτική δύναμη που θα συμβάλει στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο ήταν σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

Σχολιάζοντας την άποψη ότι η εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Σημίτη ήταν «λούστρο» για την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ανέφερε: «Οφείλω να ξεκινήσω λέγοντας πως ο ίδιος ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στης σύντομες δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μίλησε και είπε συγκεκριμένα: “Προσπάθησα και προσπαθώ με το ΠΑΣΟΚ να συμβάλω στην εξέλιξη της κοινωνίας”. Ο κ. Σημίτης μίλησε για το ΠΑΣΟΚ. Υπήρξε πρόεδρος και Πρωθυπουργός κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και σήμερα ακόμη δηλώνει ότι συνεχίζει με το ΠΑΣΟΚ με πολύ σαφή τρόπο».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, που ήταν καλεσμένη στην ίδια εκπομπή, σχετικά με την αξιολόγηση της ιστορίας, ο κ. Γλαβίνας δήλωσε: «Πρέπει να είμαστε δίκαιοι όλοι οι πολιτικοί χώροι και να αξιολογούμε με θάρρος τα θετικά και τα αρνητικά του κάθε Πρωθυπουργού. Αυτό που έκανε ο κ. Κασσελάκης, ήταν μια πολιτική απρέπεια σε έναν πρώην Πρωθυπουργό ο οποίος εκλέχθηκε δύο φορές με την ψήφο του ελληνικού λαού. Θα περίμενε κανείς από πολιτικούς αρχηγούς -και μάλιστα νεοεισερχόμενους στην πολιτική την ίδια στιγμή-, να έχουν το θάρρος και τη σύνεση να αξιολογούν με ωριμότητα τα θετικά και τα αρνητικά του εκάστοτε πολιτικού αρχηγού. Κριτική μπορεί να υπάρχει, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα μιλήσουμε με έναν τόσο απαξιωτικό και χυδαίο -ως προς το λαϊκισμό που περιείχε-, τρόπο».

Ως προς τη συνάντηση των κ.κ. Ανδρουλάκη-Κασσελάκη, ο κ. Γλαβίνας σημείωσε: «Στο κοινό ανακοινωθέν που βγήκε και από τις δύο πλευρές, μιλήσαμε για συνεννοήσεις. Είναι δείκτης ωριμότητας της πολιτικής ζωής της χώρας, να συνεννοούνται τα κόμματα, να συζητούν σε ένα καλό κλίμα όπως έγινε η συνάντηση του κ. Ανδρουλάκη με τον κ. Κασσελάκη -και ενδεχομένως και του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Κασσελάκη-, και να συζητούμε και να βρίσκουμε τα κοινά σημεία, είναι και ένα αίτημα της κοινωνίας αυτό. Για παράδειγμα, στα ζητήματα των υποκλοπών ή της τραγωδίας των Τεμπών, που εμάς μας ενδιαφέρουν πολύ, αλλά τον κ. Γεωργιάδη όχι, στα σημεία αυτά είναι δυνατόν μια πρωτοβουλία που θα πάρει το ΠΑΣΟΚ για παράδειγμα για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής, να υπάρξει συνεννόηση και να την ψηφίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα συνεργαστεί με τον πολιτικό αρχηγό που λέει ότι το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπεί τη χρεοκοπία της χώρας και τη διαπλοκή, ανέφερε: «Απαντήσαμε με άμεσο τρόπο στον κ. Κασσελάκη και νομίζω ότι δεν μπορούν να βρεθούν κοινά σημεία επαφής όταν ο κ. Κασσελάκης έχει τέτοιες απόψεις οι οποίες δυστυχώς εμφορούνται από μια έντονη δόση “πολακισμού”, έναν λαϊκισμό, μια τοξικότητα η οποία αν και δεν έφερε αποτελέσματα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης συνεχίζει την ίδια τακτική προφανώς εγκλωβισμένος από την ηγετική του ομάδαΟ κ. Κασσελάκης άλλωστε τα έχει ξαναπεί αυτά το καλοκαίρι, ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα “κεντροδεξιό” κόμμα, ότι είναι “δούρειος ίππος της Νέα Δημοκρατίας”. Ο κ. Τσίπρας, ο νέος διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα “φθαρμένο κόμμα”. Δεν μπορεί να είναι φθαρμένο κόμμα όταν έχει ανανέωση στο στελεχιακό δυναμικό του πάνω από 80%. Με ειλικρίνεια θα προχωρήσουμε μαζί στα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση και αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να ακολουθήσει την πρωτοβουλία μας, καλώς, δεν θα του το απαγορεύσουμε εμείς, θα καθίσουμε να συζητήσουμε. Από εκεί και πέρα, οι διαφορές είναι σαφείς και επιβεβαιώνονται από τέτοιες δηλώσεις. Αντίστοιχα θα αξιολογήσουμε και εμείς ενδεχόμενες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και αν κληθούμε, θα το συζητήσουμε αν είναι κάτι προς τη σωστή κατεύθυνση που θα λύνει προβλήματα».

Σχετικά με τη δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο κ. Γλαβίνας υπογράμμισε: «Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ είναι η δύναμη, η οποία μπορεί να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις που χρειάζονται για να λύσουμε τις ασυμμετρίες στη χώρα. Και εμείς θέλουμε να συμβάλουμε στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα, στις αποφάσεις με πολιτικό κόστος αλλά χρήσιμες για την κοινωνία. Αυτά πάντα κρίνονται απ’ τον ελληνικό λαό. Έρχονται ευρωεκλογές, τα επόμενα χρόνια θα ακολουθήσουν εθνικές εκλογές και όλοι θα κριθούμε από τον ελληνικό λαό».


Πηγή

Leave a Reply