«Η Κυβέρνηση δεν θα πιάσει τη φοροδιαφυγή. Κάθε οριζόντιο μέτρο δημιουργεί πάντα αδικίες»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN BEYOND με τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά ήταν σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

Αναφορικά με την ακύρωση της συνάντησης του Ρίσι Σούνακ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έκανε λόγο για απρεπή στάση του Βρετανού Πρωθυπουργού, τονίζοντας πως «όλοι συμφωνούμε σε αυτό. Είναι εθνική θέση ότι τα γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν.

Ενδεχομένως, βέβαια, να υπάρχουν κάποια κενά σε επίπεδο διπλωματίας για το εάν είχε γίνει επαρκής προετοιμασία προηγουμένως και εάν πράγματι γνώριζε η βρετανική κυβέρνηση ότι θα τεθεί το ζήτημα των γλυπτών στην επικείμενη συνάντηση. Εμείς καλοπροαίρετα είμαστε με την εθνική στάση και πιστεύουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης έκανε αυτό που έπρεπε. Ωστόσο, αν και είχε δημιουργηθεί η πεποίθηση ότι η διαπραγμάτευση πάει καλά και πως είμαστε κοντά σε συμφωνία, αποδεικνύεται τελικά ότι δυστυχώς δεν είμαστε και τόσο κοντά».

Εκτίμησε πως η στάση του σερ Κιρ Στάρμερ «είναι ένα πολύ σημαντικό πολιτικό βήμα διότι είναι πιθανό να είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός. Από την πλευρά της, η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση, όποια και αν είναι, θα πρέπει να συνεχίζει τη δική της προσπάθεια σε αυτό το οικουμενικό πλέον ζήτημα ώστε να έρθουν τα γλυπτά πίσω».

Ως προς το φορολογικό νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή η Κυβέρνηση, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπενθύμισε πως «όταν παρουσιάζαμε προεκλογικά τις θέσεις μας για το φορολογικό και την αναλογική κατανομή των βαρών, π.χ. με την αύξηση των μερισμάτων των εταιρειών και τη μείωση του αφορολόγητου στις γονικές παροχές από τις 800.000 ανά μέλος οικογένειας, η Νέα Δημοκρατία μας αποκαλούσε φορομπήχτες και τώρα που επιβαρύνει με φόρους άδικα σε πολλές περιπτώσεις, μας μιλάει για φορολογική συμμόρφωση».

Επεσήμανε, δε, ότι «με αυτό το νομοσχέδιο, η Κυβέρνηση δεν θα πιάσει τη φοροδιαφυγή. Καλλιεργεί μία κουλτούρα φοροαποφυγής ενώ η προσπάθεια πρέπει είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση. Και ως προς τα μαχητά, ποιος θα δεχθεί να μπει στον έλεγχο; Έχουν στηθεί μηχανισμοί ώστε να ελέγχει το κράτος τους χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αυταπασχολούμενος που θα πουν “ναι, να μπω σε έλεγχο”. Κάθε οριζόντιο μέτρο δημιουργεί πάντα αδικίες και είναι προς τη λάθος κατεύθυνση».


Πηγή

Leave a Reply