Ανακοίνωση Τομέα Ναυτιλίας – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Ανακοίνωση Τομέα Ναυτιλίας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Τέσσερα χρόνια απραξίας, κύλισαν χωρίς καμία πρόοδο στην απαιτούμενη μεταρρύθμιση του Ελληνικού λιμενικού συστήματος. Δυστυχώς σήμερα σε απόλυτη προεκλογική λογική και σκοπιμότητα, η κυβέρνηση, επίσπευσε την υπογραφή της σύμβασης πώλησης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ ΑΕ)

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής  διατυπώνει τη ρητή αντίθεσή του στη επιλογή της κυβέρνησης.

Η πώληση οποιουδήποτε Ελληνικού λιμένα, ή άλλων κρίσιμων υποδομών της χώρας, αποτελεί  μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη, αποτέλεσμα νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών. Καμία χώρα στον Ευρωπαϊκό χώρο, ή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, δεν υιοθετεί το συγκεκριμένο μοντέλο ανάπτυξης λιμένων.

Τα  αδιέξοδα που διαπιστώθηκαν στο ‘φιάσκο’ της αντίστοιχης διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του λιμένα της Αλεξανδρούπολης, αλλά και η καθυστέρηση των υποχρεωτικών επενδύσεων στους ιδιωτικοποιημένους λιμένες Πειραιά και Θεσσαλονίκης, θα έπρεπε να είχαν οδηγήσει στην αλλαγή της πολιτικής πλήρους ιδιωτικοποίησης των λιμένων που εφαρμόζει η ΝΔ, και στο παρελθόν υιοθέτησε,  ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής παραμένει διαχρονικά  υπέρ της ενίσχυσης της διαδικασίας παραχωρήσεων δικαιωμάτων παροχής υπηρεσιών στους λιμένες και της επιχειρηματικότητας με παράλληλη παρουσία ισχυρών δημόσιων λιμενικών αρχών διοίκησης. 

Καλούμε τη σημερινή κυβέρνηση, να μην προχωρήσει στις όποιες σκέψεις και διαδικασίες έχει δρομολογήσει για την αντίστοιχη ιδιωτικοποίηση των λιμένων του Βόλου και Ηρακλείου.

Καλούμε τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, να υιοθετήσουν στη πράξη το Ευρωπαϊκό μοντέλο οργάνωσης και ανάπτυξης λιμένων.

Η ισχυρή παρουσία του ΠΑΣΟΚ αποτελεί την μόνη προοπτική για μια ωφέλιμη μεταρρύθμιση των Ελληνικών λιμένων και την ενίσχυση της συμβολής τους στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας.


Πηγή

Leave a Reply