«Η εικόνα που εκπέμπεται, προσβάλλει τη μνήμη των νεκρών»

Δήλωση Μιλένας Αποστολάκη, Βουλευτή ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής & μέλους Εξεταστικής Επιτροπής

Αναμένουμε την άποψη του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, σε σχέση με την νομιμότητα στη σύνθεση της Επιτροπής.

Η εικόνα όμως, η οποία εκπέμπεται,   προσβάλει τη μνήμη των νεκρών και εισφέρει περαιτέρω στην απονομιμοποίηση του αντιπροσωπευτικού συστήματος και της πολιτικής στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας. Αυτός ο δρόμος είναι πάρα πολύ ολισθηρός. Να σταματήσουμε και σε ό,τι αφορά  το μονοπώλιο της θλίψης, του πένθους και της ευαισθησίας. 

Το ΠΑΣΟΚ με την πρόταση του για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής επιδίωξε τη διαλεύκανση της υπόθεσης για τον καταλογισμό των ευθυνών και την απόδοση δικαιοσύνης. 

Δεν αναγνωρίζουμε σε κάποιους μεγαλύτερη ευαισθησία σε ό,τι συνέβη και οδήγησε στην τραγωδία των Τεμπών, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την κατάσταση διαχρονικά στους ελληνικούς σιδηροδρόμους την οποία η Εξεταστική Επιτροπή μετά την πρόταση του ΚΚΕ και την πρόθυμη υιοθέτηση από την κυβερνητική πλειοψηφία καλείται να  διερευνήσει, χωρίς βεβαίως να καταστεί δυνατό να  προσωποποιηθούν οι υπαρκτές ποινικές ευθύνες και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η τραγωδία στα Τέμπη έχει άμεση αιτιώδη συνάφεια   με τη μη υλοποίηση μιας συγκεκριμένης σύμβασης, με συνεχόμενες παρατάσεις στην εκτέλεση της, με αποζημιώσεις οι οποίες δόθηκαν αντί να κηρυχθεί έκπτωτη η ανάδοχος  και που σύμφωνα και με το πόρισμα της Ευρωπαίας Εισαγγελέως οδήγησαν στην απουσία τηλεδιοίκησης στους ελληνικούς σιδηροδρόμους και εν τέλει 57 συνανθρώπους μας στον θάνατο.


Πηγή

Leave a Reply