Γεννηματά: Η Ελλάδα μπορεί. Με αλλαγή πολιτικής, με συνεννόηση, με μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, προσερχόμενη στο συνέδριο της ΚΕΔΕ και του Δήμου Ιθάκης για τον Toυρισμό Υγείας, που διοργανώνεται στην Ιθάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Πρόκειται πράγματι για ένα πολύ σημαντικό Συνέδριο και είναι χαρά μου που συμμετέχω σε αυτό. Ο Ιατρικός Τουρισμός έχει πάρα πολλές δυνατότητες, υπάρχει πολύ μεγάλο πεδίο δράσης. Αποδέχτηκα αμέσως την πρόταση του Προέδρου της ΚΕΔΕ και του Δημάρχου της Ιθάκης γιατί αυτή την εποχή επεξεργαζόμαστε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενόψει και του Συνεδρίου μας,  το σχέδιο Ελλάδα όπου ο Ιατρικός Τουρισμός έχει πολύ σημαντικό ρόλο. Μαζί με αυτόν και η Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Προσπαθούμε να δώσουμε στον ελληνικό λαό μια βιώσιμη προοδευτική εναλλακτική πρόταση που μπορεί αξιόπιστα να μας βγάλει οριστικά από τα μνημόνια και την κρίση και να δημιουργήσει πραγματική ελπίδα. Χρειαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας και θα εξασφαλίζει την κοινωνική προστασία.

Είναι ολοφάνερο αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί ούτε να το σχεδιάσει ούτε να το υλοποιήσει. Είναι προσκολλημένη στις ιδεοληπτικές εμμονές της, εμποδίζεται από τυχοδιωκτικούς χειρισμούς και είναι όμηρος των ολέθριων αποτελεσμάτων της πολιτικής της.

Γι αυτό και εμείς δίνουμε προτεραιότητα στην Αυτοδιοίκηση, στους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, τους οποίους έχουμε προσκαλέσει να έρθουν στο Συνέδριο μας γιατί θέλουμε να ακούσουμε τη φωνή τους και να συνδιαμορφώσουμε το Σχέδιο Ελλάδα.

Το ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί, δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί. Η Ελλάδα μπορεί. Με αλλαγή πολιτικής, με συνεννόηση, με μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση. Και γι αυτό δουλεύουμε.”