«Η αλαζονεία της ΝΔ μετατρέπεται σε κυνισμό πέρα από κάθε όριο»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN BEYOND, με τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Σπύρο Φρεμεντίτη, ήταν σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Αναφορικά με την πρόσφατη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη για την τραγωδία των Τεμπών, ο Δ. Μάντζος τόνισε ότι «είναι ένα παράδειγμα του πόσο γρήγορα και εντυπωσιακά μπορεί η αλαζονεία της εξουσίας να μετουσιωθεί σε κυνισμό. Για τις υποκλοπές το είχαμε συνηθίσει, ειδικά από τον κ. Γεωργιάδηαλλά και από όλη την Κυβέρνηση, να τις θάβουν. Αλλά με την τραγωδία των Τεμπών το τερμάτισαν»

Υπογράμμισε ότι «η Προανακριτική και η Εξεταστική Επιτροπή δεν είναι παιχνίδια στα χέρια της αντιπολίτευσης. Είναι θεσμικοί τρόποι που το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής αναγνωρίζει στην Πολιτεία μας για να αποκαλυφθεί η αλήθεια» και εξήγησε:

«Η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης είναι εκείνη η οποία θα κρίνει εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες, όπως τις περιγράφει ο Εισαγγελέας. Υπάρχει από τον Ιούλιο στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής μία κατατεθειμένη από τον Ευρωπαίο Εισαγγελέα δικογραφία με συγκεκριμένες περιγραφές ενδεχόμενων ποινικών αδικημάτων κατά του κ. Σπίρτζη και του κ. Καραμανλή. 

Εγώ ρωτώ: Η Βουλή των Ελλήνων δικαιούται να αφήσει αυτήν τη δικογραφία να τελματώνει έως ότου παραγραφεί κάποιο αδίκημα; Ή οφείλει να διερευνήσει εις βάθος και εις ύψος αυτές τις κατηγορίες που έρχονται από τον Ευρωπαίο Εισαγγελέα και τις ελληνικές εισαγγελικές αρχές

Ο Δημήτρης Μάντζος επεσήμανε, δε, ότι «έχουμε κουραστεί πραγματικά να ακούμε τον κ. Γεωργιάδη και τη Νέα Δημοκρατία να θέτουν ένα ψεύτικο δίλημμα: ή οικονομία ή δημοκρατία, ή ανάπτυξη ή κράτος δικαίου και θεσμοί. Είναι και τα δύο. Δεν μπορείς να έχεις μία δημοκρατία χωρίς ασφάλεια, χωρίς θεσμούς, που να διασφαλίζει ισχυρή και δίκαιη οικονομική ανάπτυξη για όλους».

«Και τα είχαν πάει και καλά στην ασφάλεια των υποδομών, στην οπαδική βία, στην καταπολέμηση της ακρίβειας, να έρχονταν να μας κάνουν και μαθήματα θεσμικά. Αλλά αυτό ξεπερνά τα όρια πια», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει τις τοποθετήσεις του Στέφανου Κασσελάκη για τη διακυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι «ο κ. Κασσελάκης μένει σταθερά προσηλωμένος στη γραμμή που επί χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζειτης στρατηγικής ταύτισης με την καραμανλική πτέρυγα η οποία φέρει ακέραιη την ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας το 2008-2009. Ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή, παραμένει σταθερά στη γραμμή αμνήστευσης της περιόδου Καραμανλή. 

Ο κ. Κασσελάκης με τη χθεσινή του ανάρτηση ουσιαστικά παραδέχεται αυτό που λέμε: 95% ήταν η αναλογία χρέους προς ΑΕΠ το 2004, η Νέα Δημοκρατία το άφησε στο 127% το 2009 μετά τον εκτροχιασμό των δημοσίων οικονομικών και τα δίδυμα ελλείμματα: δημοσιονομικό έλλειμμα και έλλειμμα στο εξωτερικό ισοζύγιο πληρωμών. Μάλλον πρέπει να εκληφθεί ως μία έμπρακτη ομολογία ενοχής για την τάση του ΣΥΡΙΖΑ να ταυτίζεται με τον κ. Καραμανλή».


Πηγή

Leave a Reply