Επίσκεψη κλιμακίου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στο συμβουλευτικό κέντρο για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αποτελούμενο από τον  Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέα Σπυρόπουλο, τις βουλευτές Νάντια Γιαννακοπούλου και Κατερίνα Καζάνη, τη Γραμματέα του Τομέα Ισότητας Μαρία Δαφέρμου και μέλη του Τομέα, επισκέφτηκε το Συμβουλευτικό Κέντρο της Αθήνας στο Σύνταγμα. 

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει συνεπή στάση δίπλα στα θύματα βίας. Ήταν ο κομματικός φορέας που σχεδίασε και υλοποίησε τη δημιουργία του δικτύου δομών υποστήριξης των γυναικών θυμάτων βίας, ενώ συνεχίζει να υποστηρίζει τη λειτουργία τους και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας με πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία που έλαβε.

Η κοινωνική προσφορά των κέντρων στην υποστήριξη των θυμάτων βίας είναι πρωταρχικής σημασίας.Όμως η υποστελέχωσή τους ,η έλλειψη οργανογράμματος εξέλιξης, η δυσλειτουργία του νεοσύστατου Υπουργείου Οικογένειας και η μη αξιοποίηση της σημαντικής τους εμπειρίας στο πεδίο από την Κυβέρνηση, δεν είναι ευνοϊκοί παράγοντες για τη λειτουργία τους.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα εξακολουθήσει να στηρίζει το έργο του δικτύου δομών, ενώ αποτελεί πάγια απαίτηση  η επανασύσταση της αυτοτελούς Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, η οποία καταργήθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.


Πηγή

Leave a Reply